Sudija tražio dres Pepeu tokom utakmice?

Izvor: Mondo, 21.Jun.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija tražio dres Pepeu tokom utakmice?

Reagovala je i FIFA...

Foto: AP/Matthias Schrader

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) obratila se u četvrtak javnosti zvaničnim saopštenjem.

Svetska "kuća fudbala" osudila je tvrdnje reprezentativca Maroka, Nuredina Amrabata, koji je otkrio novinarima detalj jednog razgovora sa terena, tokom utakmice svoje selekcije protiv Portugala.

Amrabat je izjavio da mu je Pepe rekao tokom utakmice da mu je američki sudija Mark Gajger tražio dres >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za vreme prvog poluvremena.

"Ovo je Svetsko prvenstvo, a ne cirkus", dodao je Marokanac, ogorčen navodnim postupkom Amerikanca.

Foto: AP/Francisco Seco

FIFA se, očekivano, oglasila zvaničnim saoštenjem i prenela Gajgerovu poruku da "oštro osuđuje" navedene tvrdnje i da da kategorično tvrdi da nije izrazio takav zahtev.

"FIFA sudije nastupaju pod strogim uputstvima i u skladu sa tim instrukcijama se ponašaju i grade odnose sa timovima učesnicima Svetskog prvenstva. Može biti potvrđeno da se gospodin Gajger ponašao profesionalno na toj utakmici", objavila je FIFA.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.