Sudar titana na Vimbldonu: Finale pre finala

Izvor: Mondo, 12.Jul.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar titana na Vimbldonu: Finale pre finala

Nije fraza - meč Đokovića i Nadala u polufinalu Vimbldona je spektakl u najavi

Branilac titule na Vimbldonu Rodžer Federer neočekivano je završio učešće u četvrtfinalu posle maratonskog duela u kojem je slavio Kevin Anderson. Ali u istom danu teniski svet je obradovala vest da će u narednoj rundi, u petak, gledati finale pre finala, još jedan epski okršaj Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Đoković, trostruki osvajač vimbldonske krune, bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ubedljiv protiv Keija Nišikorija (3:1), dok je Nadal posle pet sati rovovske bitke eliminisao Huana Martina Del Potra.

Dvojica igrača, koji spadaju među najbolje koje je tenis ikada imao, zakazali su okršaj u polufinalu.

To će biti njihov 52. međusobni duel.

Novak ima blagu prednost - vodi 26:25, iako je Španac dobio poslednja dva susreta - u polufinalu mastersa u Madridu prošle godine (6:2, 6:4) i ove sezone u Rimu (7:6, 6:3).

Na Vimbldonu su do sada igrali dva puta i rezultat je izjednačen (1:1) - u polufinalu 2007. Novak je predao u trećem setu (3:6, 6:1, 4:1), dok je srpski teniser slavio u finalu 2011. godine (6:4, 6:1, 1:6, 6:3).

Nadal se sigurno prisetio tog meča, kada je posle maratona u sredu uveče shvatio da mu je najvažnije da se oporavi pre novog, možda, još težeg zadatka.

"Presrećan sam što ću igrati polufinale Vimbldona posle dugo vremena. Sada je vreme za slavlje, ali već razmišljam o tome kako moram da se oporavim za novi meč u petak", rekao je Nadal, koji je poslednji put među četiri najbolja bio baš te 2011. godine.

"Igraću porotiv Đokovića, koji je uvek među najtežim protivnicima. Biće to još jedan težak test za mene. Protiv njega uvek moraš da igraš najbolji tenis", poručio je najbolji igrač sveta.

Đoković je mnogo brže i lakše izborio plasman u polufinale, savladavši Nišikorija u četiri seta, i opravdao ulogu favorita iz senke, uprkos tome što je tek 21. igrač na ATP listi.

I pre dolaska na Vimbldon odigrao je odlično na travi, a na najprestižnijem turniru na svetu samo je nastavio u tom ritmu.

"Radujem se izazovu koji sledi. Nadal je u izvrsnoj formi, izdominirao je celu sezonu na šljaci. Na Vimbldonu nije imao mnogo uspeha poslednje tri, četiri godine, i možda je to moja šansa. Verujem u svoju igru, mislim da sam zaslužio da budem u polufinalu zbog onoga što sam prikazao ove sezone u mečevima na travi i ako budem igrao kao do sada, mislim da imam dobre prilike da ga pobedim", poručio je u izjavi za "Sport klub" Đoković posle trijumfa u četvrtfinalu.



Izvor: Youtube/Wimbledon

U drugom polufinalu na Vimbldonu sastaće se Džon Izner i Kevin Anderson.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.