Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2021, 12:34

Sudar svetova za zlato - Brazil na Španiju

OI: Na jednoj strani je ekipa koju predvodi veteran Dani Alves, a na drugoj sastav kojim dominira junior Pedri (13.30)

Bitka za zlato, Brazil na Španiju. Dve velike fudbalske nacije love tek drugo olimpijsko zlato. Španci su osvojili najsjajnije odličje na Igrama u Barseloni 1992, a Brazilci u Rio de Žaneiru pre pet godina.

Ovaj dvoboj igra se na Jokohama stadionu, mestu "brazilske sreće", gde je Selesao 2002. stigao do pete i za sada poslednje titule prvaka sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << savladavši Nemačku 2:0. Međutim, ovo nije Mundijal na kojem reprezentacije stižu sa svojim najjačim sastavima i vedetama. Ovo je turnir na kojem imaju pravo da nastupe igrači rođeni najranije 1. januara 1997. godine, te tri igrača starija od te dobne granice.

Brazil je tu kvotu ispunio golmanom Atletiko Paranaensea Santosom (31), defanzivcem Sevilje Dijegom Karlosom (28) i igračkom legendom 38-godišnjim Danijem Alvesom.

13.30: (2,60) Brazil (2,75) Španija (3,25)

Alves predvodi ovu ekipu svojom harizmom, iskustvom i znanjem. Uz njega, prvo ime brazilske reprezentacije je Rišarlison, napadač Evertona. Ovaj polivalentni napadač je s pet pogodaka i asistencijom vodeći strelac turnira i, uz kapitena Alvesa svakako najveća uzdanica trenera Andrea Žardina u finalu.

Brazil je u grupi pobedio Nemačku 4:2, potom je s Obalom Slonovače odigrao 0:0, a prvo mesto je obezbedio trijumfom nad Saudijskom Arabijom 3:1. U četvrtfinalu s minimalnih 1:0 pao je Egipat, a u polufinalu posle boljeg izvođenja penala Meksiko.

Španija je, s druge strane, na turnir došla s veoma jakim sastavom, na papiru najjačim na Olimpijskim igrama. Zanimljivo, Furija u svom timu nema veterane poput Brazilaca. Igrači iz "kvote starijih" su rođeni – 1996. godine. I reč je o zvezdama Real Madrida Marku Asensiju i Daniju Sebaljosu, odnosno Sosijedada Mikelu Merinu.

Međtim, ova Španija u kadru ima čak šestoricu igrača koji su pre mesec dana izgubili polufinale Evropskog prvenstva posle penala od Italije – napadači Dani Olmo i Mikel Ojarzabal, golman Unaj Simon, defanzivci Pau Tores i Erik Garsija i veznjak, ujedno i najmlađi, a po mnogima i najbolji od svih, Pedri.

Iz svega ovova proizilazi da ćemo u finalu olimpijskog turnira gledati sudar svetova. Na jednoj strani je ekipa koju predvodi veteran Dani Alves, a na drugoj sastav kojim dominira junior Pedri.

Najbolji strelac Furije na turniru je napadač Vulverhemptona Rafa Mir, koji je postigao tri gola, sve u četvrtfinalnoj pobedi protiv Obale Slonovače od 5:2 posle produžetaka. Furija je grupu prošla s tek jednim slavljem protiv Australije (1:0) i dva remija (Egipat 0:0 i Argentina 1:1). Španija je finale izborila posle još jednih produžetaka, protiv domaćina Japana.

OLIMPIJSKE IGRE - FINALE

Subota

13.30: (2,60) Brazil (2,75) Španija (3,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.