Sudar frikova dobio Adetokumbo – 44 rođendanska poklona Vembanjami

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 09:05

Sudar "frikova" dobio Adetokumbo – 44 rođendanska poklona Vembanjami

Košarkaši Milvokija pobedili su San Antonio rezultatom 125:121 u noći između četvrtka i petka.

Bakse je do pobede predvodio Janis Adetokunbo sa 44 poena, 14 skokova i sedam asistencija

Demijan Lilard postigao je 25 poena i imao je 10 asistencija, Kris Midlton 12 poena, a Malik Bizli 10 poena.

U ekipi San Antonija najefikasniji su bili Devin Vesel sa 34 poena uz šest skokova i Viktor Vembanjama, koji je na svoj 20. rođenan postigao 27 poena i imao devet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skokova i pet blokada.

Trej Džons dodao je 18 poena i šest asistencija, a Keldon Džonson 14 poena i 10 skokova.

Bio je to prvi okršaj između dvojice košarkaša nekarakterističnih fizičkih predispozicija, Janisa Adetokumba i Viktora Vembanjame, koji je na kraju pripao grčkom košarkašu. Ne i bez neizvesnosti.

Baksi su bili bolji tim veći deo prve tri deonice, imali čak i dvocifrenu prednost u više navrata, ali je ekipa iz Teksasa uspela da u trećem kvartalu preokrene i u poslednjih 12 minuta uđe sa prednošću.

Međutim, pitao se i Adetokumbo koji je na tri minuta do kraja krenuo u seriju u kojoj je vezao devet poena, sa dve trojke i jednim zakucavanjem uz faul. I pored toga, "mamuze" su imale priliku da izbore produžetak, ali je Džons promašio šut za tri pre ruzltatu 124:121 i na dve sekunde do kraja.

Sparsi su vezali i četvrti poraz i upisali ukupno 29. u sezoni i najgori su tim na Zapadu. Milvoki je drugi na Istoku sa 25 pobeda i 10 poraza.

U narednoj rundi Baksi putuju u Hjuston na meč sa Roketsima, dok će Greg Popovič svoje igrače povesti put Ohaja gde ih čekaju Kavsi.

NBA, rezultati

San Antonio Spars – Milvoki Baks 121:125

Golden Stejt Voriors – Denver Nagets 127:130

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.