Sudar Jokića i Janisa u Beogradu: Jedan ide na glavu, a drugi na snagu

Izvor: B92, 25.Avg.2022, 14:39

Sudar Jokića i Janisa u Beogradu: Jedan ide na glavu, a drugi na snagu

Petar Tadić, sportski novinar b92.net, bio je gost emisije 150 minuta na prvoj televiziji.

Ovogodišnji Evrobasket se održava od 1. do 18. septembra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj.

Kompletan šampionat možete pratiti uz b92.net u našem specijalu, a sa lica mesta će biti naš kolega Petar Tadić.

Košarkaši Srbije biće u grupi D koja je smeštena u Pragu, a igraće zajedno sa domaćinom Češkom, Holandijom, Izraelom, Poljskom i Finskom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Izrazito sam zadovoljan kako smo izgledali u pripremnom periodu, protiv Slovenije, Italije i Nemačke smo videli nešto što uliva samopouzdanje. Grčka dolazi u dobrom trenutku, sa pobedama protiv Španije recimo. Grci su izrazito jaki, fizički moćžda i najdominantniji. Faliće Papajanis, Papetru novi as Partizana i biće malo oslabljeni. Dolazi Janis, Kostas i Tanasis plus Kalates, Slukas i baš su iskusna ekipa, fizički dominanta gde ćemo morati da odgovorimo"

Oni MVP Janisa, mi Jokića...

"Biće to sjajno, dva potpuno drugačija igrača. Jedan ide na glavu, a drugi na snagu i tu je nezaustavljiv. U Evropi je malo drugačije i videćemo kako će Srbija postaviti odbranu protiv njega. Itudis je iskusan trener... Videćemo kako će se Grci snaći"

B92.net uživo prati svaki sportski događaj pa tako i Evropsko prvenstvo za košarkaše.

"Pratićemo sve što se bude dešavalo tokom Evrobasketa, pa i kvalifikacije protiv Grčke i Turske. Ja ću biti na licu mesta i snabdevati kolege materijalom, pa ćemo u narednih mesec, mesec i po dana u ludom septembru ćemo imati sve iz minuta u minut. Sa Turcima igramo 28. u Istanbulu, gde nas čeka vrela atmosfera, imaju zanimljivu ekipu. Možda ne za zlato, ali mogu do medalje. Videćemo kako će to izgledati, imaju Šenguna, Osmana, Korkmaza, Larkina... Dosta kvalitetnih košarkaša, dokazanih i onih koj se tek dokazuju uz domaće poput Meliha Mahmutoglua, Larkin je naturalizovan i dugo je tamo. Biće teže nego protiv Grka. Zato što jednostavno oni su slični nama po karakteru i uvek izađu da poginu na terenu, ma ko da je tu daće više od 100 odsto tako da slični smo karakterno".

Tu je vaterpolo, US open, Mundobasket za dame...

"Sutra počinje SP u odbojci u Poljskoj, Srbija ima ambicije tamo i biće konkurent za medalju pa ćemo videti kako će izgledati ekipa. Nakon toga EP u vateprolo, US open nažalost bez Novaka Đokovića, nije definitivno, ali sve ide ka tome. Naravno onda fokus ide na košarku, pa ne smemo da zapostavimo ni klupske obaveze, Partizan i Zvezdu pre svega koji igarju i derbi 31. avgusta. SP za košarkašice kreće 22. sepmtebra, nakon EP za košarke odmah..."

Šta radi Petar Tadić?



"Ja sam pre svega zadužen za društvene mreže, kreiram sadržaj za b92 sport i ne odustajem od sportskog novinarstva da radim intervjue, teme, biću na Evrobasket, putujem sa košarkašima 8 dana u Prag pa u Berlin. Tu sam za mreže, ali i za sajt"


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.