Košarkaš Zvezde vodio Brazil do preokreta protiv Južnog Sudana

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 13:09

Košarkaš Zvezde vodio Brazil do preokreta protiv Južnog Sudana

Košarkaši Brazila savladali su Južni Sudan sa 85:75 u pripremnoj utakmici na Rod Lejver areni u Melburnu.

Kod reprezentacije Brazila najbolji je bio Soareš sa 15 poena, dok je novi igrač Crvene zvezde Jago Dos Santos ubacio 13 poena, dok je Vitor Benite ubacio 11 poena.

U poraženoj ekipi Južnog Sudana najefikasniji je bio košarkaš Los Anđeles Lejkersa Venjan Gabrijel, koji je bio na ivici dabl-dabl učinka od 17 poena i devet skokova. Nuni Omot je dodao 14 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je Džouns imao 12 poena.

Utakmica u kojoj su košarkaši Južnog Sudana imali više vremena prednost na svojoj strani, ipak je rešena u korist Brazilac, koji su uspeli da u poslednjoj četvtini preokrenu rezultat i tako odnesu pobedu u ovom meču.

Prednost Južnog Sudana je u trećoj četvrtini bila i preko deset razlike, ali je to samo naljutilo Brazilce, koji su lako istopili prednost rivala i na kraju slavili sa deset poena razlike.

Južni Sudan će se na Mundobasketu takmičiti u grupi B zajedno sa Srbijom, Kinom i Portorikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.