Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 15:59

Sud obradovao PAOK, ali ranjeni crno-beli stižu u neosvojivi Pirej

Prošlogodišnji šampion posle vraćanja sedam bodova opet drugi, ali Olimpijakos ima mnogo motiva da sruši ljutog rivala

Nikada nije dosadno u grčkom fudbalu. Brojne kontroverze, haos na tribinama, učestala su pojava na fudbalskim terenima kod Helena poslednjih godina. Do pre nekoliko dana, AEK je bio na pragu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je sada to PAOK. Kako? Opet je za zelenim stolom došlo do prekrajanja tabele. Naime, Sud za sportsku arbitražu u Lozani poništio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je kaznu koju je Fudbalski savez Grčke izrekao PAOK i vratio slučaj pred žalbeno veće Saveza.

Podsetimo, Fudbalski savez Grčke kaznio je PAOK oduzimanjem sedam bodova zbog kršenja pravila kojim se vlasniku jednog kluba zabranjuje vlasnički udeo u drugom klubu. Otkriveno su sumnjve veze gazde solunskih crno-belih Ivana Savidisa sa Ksantijem. Ovom klubu je ostala kazna jer se nije žalio.

Tri kola ostala su do kraja fudbalskog šampionata Grčke. PAOK sada na drugom mestu na tabeli ima tri boda više od AEK i drži mesto koje vodi u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a prvak Grčke iz prošle godine gostuje na Karaiskakisu protiv Olimpijakosa danas (20.45).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Iako su crveno-beli odavno šampioni, motivi neće nedostajati četi portugalskog stručnjaka Pedra Martinsa. Olimpijakos je ove sezone bez poraza, a to želi da ostane i posle gostovanja fudbalera PAOK-a. Ova dva kluba su u lošim odnocima. Olimpijakos je i potencirao "Slučaj Ksanti", a tražio je čak da se prošlogodišnji šampion Grčke izbaci iz lige.

Trener solunskog tima, Portugalac Abel Fereira u Pireju neće moći da računa na Španca Hosea Anhela Krespa, Šveđanina Pontusa Vernbluma i Lea Zampu. U tim se vraća posle suspenzije zbog kartona Nigerijac, vezista Anderson Esiti. Dimitris Pelkas je dobio odobrenje lekara da se vrati u trenažni proces, ali je na poslednjem treningu tima na stadionu Tumba osetio bol i neće igrati u Pireju. Islanđanin Sveri Ingi Ingason se oporavio od povrede i trebalo bi da zauzme mesto u poslednjoj liniji odbrane tima iz Soluna.

Ove sezone, Olimpijakos i PAOK odigrali su čak pet utakmice, a tri puta su slavili crveno-beli, jednom crno-beli iz Soluna, dok je jedan meč bio bez pobednika. Samo je jednom u tih pet duela (dva u Kupu Grčke) došlo 3+. U Pireju je bilo 2:0 za domaćina u kupu, a u prvenstvu nije bilo pobednika na Karaiskakiju – 1:1. Ove sezone na svom stadionu u Pireju domaćin ima čak 15 pobeda i samo jedan nerešen ishod i to je baš PAOK ostao neporažen 1. decembra 2019. godine.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pobedi Olimpijakosa nada se AEK. Žuto-crni igraju odlično u nastavku sezone, bili su na pragu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali posle vraćanje sedam bodova solunskog timu, sada moraju da traže pomoć gradskog tivala. Neće četi trenera Masima Karere biti lako u atinskom obračunu protiv Panatinaikosa danas (19.00) na Olimpijskom stadionu. Za Atinjane standardan u poslednje vreme je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nenad Krstičić. Od poslednjih pet utakmica atinskih rivala samo je jednom došlo tri i više pogodaka.

GRČKA, PLEJ-OF – 34. KOLO

Subota

OFI – Aris 0:1 (0:1)

/Fetfazidis 14/

Nedelja

19.00 (6,00) Panatinaikos (3,80) AEK (1,60)

20.45 (1,75) Olimpijakos (3,60) PAOK (4,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.