Sud o žalbama navijača Rada

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Okt.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud o žalbama navijača Rada

Apelacioni sud u Beogradu razmatraće krajem sedmice žalbe na presudu kojom je navijač fudbalskog kluba (FK) „Rad” Bojan Horvatin osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva navijača FK „Voždovac” Bojana Majića u vozu 4. avgusta 2006.
Takođe će biti razmatrane žalbe na istu presudu Okružnog suda u Beogradu od 10. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 2009. kojom su zbog učetvovanja u tuči pre ubistva Majića, osuđeni Aleksandar Kovačević, na tri godine, Aleksandar Pavlović na dve i po, a Goran Pantelić na godinu dana zatvora.
Apelacioni sud može da presudu potvrdi, preinači ili da je ukine i naloži novo suđenje.
Sednica petočlanog veća koje će razmatrati prvostepenu presudu i žalbe obrane zakazana je za petak 22. oktobar u 9 sati.
Predsednik sudskog veća Branislav Blažić je prilikom izricanja prvostepene presude, naveo da je kazna izrečena Hrvatinu primerena njegovoj ličnosti i težini krivičnog dela.
Prema oceni suda, krivično delo je unapred pripremljeno jer su, kako je naveo sudija Blažić, optuženi ušli u voz opremljeni noževima, šipkama i kamenicama u želji da se obračunaju sa suparničkom grupom.
Sukob navijača je počeo na železničkoj stanici u Železniku, kada je grupa mladića s obeležjima FK „Rad” sačekala voz koji saobraća na liniji Beograd-Bar i sukobila se sa navijačima kluba „Voždovac”.
Hrvatin je izvadio nož i Majića nekoliko puta ubo u vrat i rame, a neko od nasilnika je i Nikolića nožem ubo u leđa.
Posle toga, nasilnici su povukli ručnu kočnicu, zaustavili voz, iskočili iz vagona i pobegli.
Hrvatin je posle više od godinu dana bekstva uhapšen, a ostali okrivljeni su do tada krivicu za ubistvo svalili na njega.
Posle toga je i optužnica precizirana pa Kovačević više ne odgovara za ubistvo već samo za učešće u tuči.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Apelacioni sud o žalbama navijača "Rada"

Izvor: S media, 17.Okt.2010

Apelacioni sud u Beogradu razmatraće krajem sedmice žalbe na presudu kojom je navijač fudbalskog kluba (FK) "Rad" Bojan Horvatin osudjen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva navijača FK "Voždovac" Bojana Majića u vozu 4. avgusta 2006...Takodje će biti razmatrane žalbe na istu presudu Okružnog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.