Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 18:23

Sud na strani superligaša: Niko ne može da ih kazni

Tako tvrdi Privredni sud u Madridu, a saznaje agencija EFE

Ozbiljno su se naoštrili rukovodeći kadrovi FIFA, UEFA, najvažnije političke strukture, te domaći Savezi da stanu na put daljem razvoju ideje o Superligi Evrope pretnjama da će svi koji budu bili deo novoformiranog fudbalskog klupskog takmičenja na tlu Evrope biti žestoko sankcionisani. Klubovima se, između ostalog, preti da će biti izbačeni iz nacionalnih prvenstava, a igračima i trenerima da neće moći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da igraju za svoje reprezentacije što je dodatno uzburkalo strasti u evropskom buretu baruta, ali za one koji žele da budu deo megalomanskog projekta i zaigraju Superligu stižu naizgled dobre vesti.

Naime, pravo iz Madrida stiže vest da je tamošnji Privredni sud već usvojio prve mere predostrožnosti kako bi se zaštitili svi učesnici kontinentalne Superlige od bilo kakve vrste suspenzije ili kazne! Španska novinska agencija EFE objavila je saznanje da je Privredni sud u Madridu već objavio zabranu po kojoj se regulatornim telima poput FIFA, UEFA, te nacionalnim Savezima zabranjuje uvođenje kaznenih mera protiv klubova koji će igrati Superligu! Ovim aktom se sprečava da klubovi, njihovi igrači i treneri budu kažnjeni, suspendovani ili limitirani na bilo koji način.

Podsetimo, predsednik novoformirane Superlige je prvi čovek madridskog Reala Florentino Perez. Potpredsednici su vodeći ljudi Juventusa i Mančester junajteda, Andrea Anjeli i Džoel Glejzer. Uz Real Madrid, Juventus i Mančester junajted u Superligu su ušli još Barselona, Atletiko Madrid, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Mančester Siti, Liverpul, Milan i Inter.

U međuvremenu je noseća struktura Superlige počela da se drma pošto su Mančester Siti i Čelsi počeli da se predomišljaju oko učešća zbog najavljenih kazni i suspenzija, ali bi odluka Privrednog suda u Madridu, naravno pod uslovom da je ona zaista merodavna na kontinentalnom nivou, mogla da im olakša pravljenje daljih planova.

27. april, 21.00: (2,50) Real Madrid (3,10) Čelsi (3,00)

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin je na nedavno objavio da će sankcije protiv klubova, trenera i igrača biti implementirane uskoro i da će im se izvesno zabraniti učešće na sledećem Evropskom prvenstvu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.