Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 13:58

Subota u Seriji A: Inzagi i Pioli desetkovani protiv Lacija i Verone, a Sari se žali

Derbi na Olimpiku, Milan sa kadrovskim problemima dočekuje Veronu, Specija i Salernitana igraju prvu međusobnu utakmicu u eliti

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Vatrometna subota u Seriji A. Na Olimpiku se sastaju Lacio i Inter. Mauricio Sari se po običaju žalio na sve i svakog dok se Simone Inzagi priprema za svoj prvi meč na Olimpiku protiv Lacija. Nebeskoplavima nedostaje samo Frančesko Ačerbi dok će Inter početi susret bez >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Južnoamerikanaca (Vidal i Sančez nisu ni doputovali u Rim) i Sensija koji još uvek nije spreman dok je Čalhanoglu rovit. Stefano Pioli je u još nezavidnijoj poziciji od Inzagija, Milanu nedostaju sedmorica igrača zbog povreda i Kovida-19, među kojima su trojica startera (Menjan, Ernandez, Diaz) i dve validne alternative (Florenci, Bakajoko). Tome treba dodati i činjenicu da Kalabrija i Ibrahimović nisu sto posto fit. U Speciji se igra prva majstorica za opstanak u Seriji A između domaćina i Salernitana. Trener ligurskog tima Mota ima čak 11 igrača van stroja, dok Salernitani fali Riberi.

LACIO - INTER  (18.00)

Simone Inzagi kao trener Lacija je imao najnegativniji skor protiv Intera. Na prethodnih deset mečeva u Seriji A, Nebeskoplavi su samo dva puta pobedili Nerazure, uz šest poraza i dva remija. Takođe na poslednjih sedam okršaja na Olimpiku, Lacija je tek dva puta osvojio sva tri boda dok je četiri puta kapitulirao i jednom izborio remi.

Mauricio Sari je u prethodna četiri meseca bukvalno izbrisao gotovo sve što je Inzagi konsturisao tokom pet godina u Formelu. Toskanski stručnjak nije samo promenio formacijsku postavku, već i način i filozofiju igru  Nebeskoplavih. Jedini igrač koji je potvrđen i nije mu promenjena uloga i stil igre je čuvar mreže Rejna.

Lacio će imati sve igrače na raspolaganju osim suspendovanog Frančeska Ačerbija. Iskusnog defanzivca će zameniti Patrik a Marušić je u prednosti nad Lacarijem na desnom boku, dok su Luiz Felipe i Hisaj sigurni na svojim pozicijama. U srednjem i veznom redu će igrati najbolji igrači Lacija pošto se Imobile oporavio od povrede, ali ne kompletno, tako da će danas igrati na rizik.

Na konferenciji za novinare Sari je bio poprilično rezigniran i kritikovao je sve i svakog osim sebe, naravno. Na meti su se našli i fudbaleri sa najvećim talentom kojima je poručio da od njih očekuje više ljudsku nego igračku reakciju. Zatim se obrušio na reprezentacije i kalendar koji penalizuje klubove da bi poentirao da fudbal nije više njegov sport jer se pretvori u cediljku za ceđenje novca. Interesantno da to kaže čovek koji je otišao iz Napolija u Čelzi, jer je hteo da se “ljudski obogati”. Sada kada se “obogatio” (Sari je od Čelsija i Juvea za tri godine zaradio više od 20 miliona evra), novom treneru Lacija smeta što je fudbal postao mašina za pravljenje novca.

U Formelu, osim Čira Imobilea, se najviše uzdaju u Sergeja Milinkovića Savića. Dve pobede Lacija nad Interom na poslednjih deset mečeva u Seriji A su nosile pečat srpskog asa koji je birljirao na tim mečevima. Inter je tim u Seriji A kome je Sergej dao najviše golova - četiri. Takođe, ako postigne večeras gol to će biti 50-i u dresu Lacija računajući sva takmičenja.

Simone Inzagi je imao mnogo više razloga da bude nervozan od Sarija - vraća se na Olimpiko prvi put kao protivnik posle 22 godine a kalendar je penalizovao najviše Inter zajedno sa Juventusom  - ali je pokazao olimpijsku smirenost i imao je samo lepe reči za svoj bivši klub. Nije se čak mnogo žalio ni na penalizujuću poziciju zbog obaveza reprezentacije - Lautaro Martinez, Korea i Vesino će biti na klupi jer su tek sinoć stigli u Rim, a Vidal i Sančez pošto su tek jutros stigli u Italiju ostali su u Milanu - samo je konstatovao da su u Španiji odložili mečeve Real Madrida i Atletiko Madrida koji su se našli u sličnoj situaciji.

18.00: (3,15) Lacio (3,40) Inter (2,40)

Trener Nerazura neće moći da računa ni na Sensija. Iz predostrožnosti je povratak na teren italianskog veznog igrača pomeren za tri dana.

Prema najavama u Interu ćemo videti, najverovatnije, Džeka i Perišića u špicu napada, dok će Lautaro i Korea ući u igru u drugom polovremenu ako bude bilo neophodno. Na sredini terana će se pojaviti, posle dužeg vremena, od prvog minuta Galjardini pošto se Čalhanoglu vratio sa manjom povredom zgloba. Turčin može da igra, ali će i on biti pošteđen svih 90 minuta.

Inter je u ovoj sezoni prvi put u svojoj istoriji postigao barem dva pogotka na svakoj utakmici u prvih sedam mečeva Serije A. Takođe, Inzagijev Inter je najefikasniji sastav Nerazura u poslednjih sedamdeset godina u prva dva meseca šampionata.

LACIO 4-3-3: Rejna - Marušić, Luiz Felipe, Patrik, Hisaj - Milinković, Lejva, Luis Alberto - F. Anderson, Imobile, Pedro

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Darmjan, Barala, Brozović, Galjardini, Dimarko - Perišić, Džeko

MILAN - VERONA (20.45)

Stefano Pioli odbacuje svaki alibi i ne pristaje da se žali na malere koji su, objektivno, pogodili Milan u poslednjih par nedelja. Povredi golmana Majka Menjana, pridružile su se zaraze Kovidom-19 Tea Ernandeza i Brahima Diaza. Van stroja su i Bakajoko, Mesijas i Florenci dok je Kalabrija rovit i mogao bi da bude pošteđen večeras za meč sa Portom u Ligi šampiona.

Tatarušanu će zameniti Menjana na golu. Rumun uživa poverenje stručnog štaba i veoma je cenjen u Milanelu, mada postoji blaga zebnja za večerašnji nastup jer je još sveže sećanje na seriju kikseva koje je napravio protiv Rome u prošloj sezoni kada je iznenada morao da zameni Donarumu.

Zlatan Ibrahimović neće početi meč od prvog minuta, u najboljem slučaju će biti na klupi. Žiru će predvoditi napad dok će Daniel Maldini, posle Specije, imati novu šansu među starterima Milana. Jedina dilema u ofanzivnom delu tima je na levom boku: da li da igra Rebić ili Leao.

Verona nikada nije pobedila na San Siru, bilo da je igrala protiv Milana ili Intera. Rosoneri su 16 puta pobedili Veronu a 13 puta su remizirali. Verona je bila fatalna za Milan samo na Bentegodiju, nikad na Meaci.

Dolazak Igora Tudora na klupu Verone je bio veoma lekovit za tim iz Veneta. Nakon tri početna poraza sa Di Frančeskom na klupi, stigle su dve pobede i dva remija. Osim osam bodova na četiri meča Verona sa pečatom Tudora je postigla čak 12 golova.

21.00: (1,65) Milan (3,90) Verona (6,00)

Milan će večeras imati i veliku podršku publike. Sve karte su rasprodate i na San Siru će biti 42 hiljade navijača. Podsetimo da je u Seriji A trenutno dozvoljeno da se ispune stadioni samo do 75 odsto kapaciteta.

MILAN 4-2-3-1: Tatarušanu - Kalulu (Kalabrija), Kjaer (Romanjoli), Tomori, Bajo Ture - Kesi, Tonali - Salemakers, Maldini, Rebić - Žiru

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Davidovič, Ginter, Manjani - Faraoni, Tameze, Velozo (Ilić), Lazović - Barak, Kaprari - Simeone

SPECIJA - SALERNITANA (15.00) 

Meč u Speciji, iako smo u osmom kolu, ima i miris i ukus okršaja za opstanak u Seriji A. Specija je nanizala tri poraza, mada je protiv Juventusa i Milana igrala dobro i ne bi ništa ukrala da je na tim utakmica osvojila par bodova. Debakl u poslednjem kolu protiv Verone 4-0 na Bentegodiju zaljuljao je klupu Tijaga Mote pošto je tim iz Ligurije skliznuo na pretposlednje mesto.

Treba reći da je Mota od početka svoje nove avanture u Liguriji imao niz pehova. Pripreme su bile obeležene višenedeljnim odsustvom desetak fudbalera koji su se zarazili Kovidom - 19 a onda su usledile povrede. Danas će čak 10 igrača Specije biti van stroja (Burabija, Agudelo, Sala, Kivior, Engujamba, Erlić, Koli, Reca, Sena i Amijan) plus Bastoni koji je suspendovan zbog crvenog kartona na dva meča.

15.00: (2,30) Specija (3,35) Salernitana (3,40)

Fabricio Kastori je spasao svoju klupu pobedom u poslednjem kolu nad Đenovom 1-0, zahvaljujući golu Milana Đurića, ali daleko od toga da je rasterao oblake sa horizonta. Kao i Mota i Kastori će morati da se dovija oko sastava tima jer ne može da računa na Kapecija, Lasanu Kulibalija, Ruđerija, Bonacolija, Bogdana i pre svega Franka Riberija.

Današnji susret će biti premijerni u Seriji A između dva tima. Dosada su ukrštali koplja samo u Seriji B sa prilično ravnomernim odnosom snaga: devet pobeda Specije, sedam Salernitane i dva remija.

SPECIJA 4-2-3-1: Provedel - Ferer, Hristov, Nikolau, Bertola- Mađore, Kovalenko - Antist, Verde, Đazi - Manaj

SALERNITANA 4-3-1-2: Belec - Đomber, Strandberg, Galjolo, Ranijeri - M.Kulilbali, Di Takjo, Obi - Kastranos - Đurić, Simi (Gondo)

SERIJA A – 8. KOLO

Subota

15.00: (2,30) Specija (3,35) Salernitana (3,40)

18.00: (3,15) Lacio (3,40) Inter (2,40)

21.00: (1,65) Milan (3,90) Verona (6,00)

Nedelja

12.30: (2,65) Kaljari (3,30) Sampdorija (2,85)

15.00: (5,60) Empoli (4,10) Atalanta (1,65)

15.00: (3,15) Đenova (3,40) Sasuolo (2,40)

15.00: (2,45) Udineze (3,35) Bolonja (3,10)

18.00: (1,45) Napoli (4,50) Torino (8,50)

20.45: (1,95) Juventus (3,60) Roma (4,20)

Ponedeljak

20.45: (4,40) Venecija (3,50) Fjorentina (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.