Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 23:47

Stvarno im je najbolji: Modrić i najmlađi i najstariji strelac za Hrvate na EP

As Real Madrida još jednom ušao u istoriju

Može se diskutovati ko je najbolji hrvatski fudbaler svih vremena. Imaju dosta kandidata, ali jedan će uvek biti pri vrhu - Luka Modrić.

Zvanično najbolji fudbaler sveta 2018. godine u duelu sa Škotskom ponovo je pokazao klasu. Majstorskim udarcem spoljnim delom kopačke, sa ivice kaznenog, doneo je svojoj selekciji vođstvo 2:1, koje je nagovestilo prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva. Na kraju 3:1 i, čak, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pomak na drugo mesto ispred Češke zbog bolje gol-razlike. Verovatno i duel sa Slovačkom, ali to je još neizvesno.

"Srećni smo što smo odigrali veliku utakmicu i prošli u drugi krug, čime je ostvaren primarni cilj. Nismo bili zadovoljni nakon prve utakmice (poraz od Engleske 0:1), znali smo da možemo bolje i to smo pokazali. Kada ovako igramo, onda smo opasni za svakoga. Sada idemo da se odmorimo i odradimo dalje ono što nas čeka. Gol znači mnogo, ali više znači igra ekipe od početka do kraja. Gol je pomogao, ali najvažnije da je ekipa pobedila", istakao je kapiten Hrvatske.

Modrić je 2008. postao najmlađi strelac u istoriji svoje reprezentacije na evropskim prvenstvima, a danas i najstariji.

Prvi gol postigao je sa 22 godine i 273 dana, za pobedu nad Austrijom 1:0, dok je protiv Škota pogodio sa 35 godina i 286 dana.

Pogledajte najnoviju epizodu Mozzartovog podkasta Euroforija, posvećenog tekućem Evropskom prvenstvu:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.