Štutgartov remi nade u Bremenu

Izvor: Mondo, 23.Feb.2019, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štutgartov remi nade u Bremenu

"Švabe" su vodile od 2. minuta, primile izjednačujući gol u 45. i na kraju osvojile bod koji će im itekako značiti u borbi za opstanak.

Foto: Gulliver/Getty images, Martin Rose

Važan bod u borbi za opstanak osvojili su fudbaleri Štutgarta!

Nakon što su poraženi na šest od posljednjih sedam prvenstvenih dvoboja, "švabe" su uspjele da ostanu neporažene u Bremenu protiv Verdera.

VERDER - ŠTUTGART 1:1 (1:1)

Oba pogotka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pala su u prvom poluvremenu i to u prvom odnosno posljednjem minutu susreta na "Vezeru".

Samo što je počeo premijerni meč 23. kola Bundeslige, gosti su poveli pogotkom Švajcarca Stivena Zubera, koji je odlično reagovao na spuštenu loptu Marija Gomeza i između dvojice domaćih defanzivaca je plasirao u mrežu Verdera - 0:1.

Mogle su "švabe" da udvostruče vođstvo u 10. minutu nakon dvije šanse Gomeza, ali oba puta sjajno je intervenisao golman Verdera Jirži Pavlenka.

Češki golman je spasio domaćina i poslije kontranapada u 43. minutu kada je ponovo iskusni Gomez sam izišao ispred njega, pa je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena uslijedila kazna za ove promašaje gostiju.

Holanđanin Dejvi Klasen je dobio loptu od Maksa Kruzea na 20-ak metara od gola Štutgarta, a onda "iz koljena" odapeo projektil u sami ugao - 1:1.

U nastavku su više od igre imali domaći igrači, ali nisu uspjeli da terensku inicjativu krunišu novim pogotkom, prvenstveno zahvaljujući promašajima Nurija Sahina, Klaudija Pizara i Teodora Gebre Selasija, pa su su uknjižili osmi remi ove sezone.

PAROVI 23. KOLA:

Verder - Štutgart 1:1 (1:1)

/Klasen 45 - Zuber 2/

subota

Borusija Menhengladbah - Volfsburg 15.30

Bajern - Herta

Frajburg - Augzburg

Majnc - Šalke

Fortuna Dizeldorf - Nirnberg 18.30

nedelja

Hanover - Ajntraht Frankfurt 15.30

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 18.00

ponedeljak

RB Lajpcig - Hofenhajm 20.30

TABELA: Borusija D. 51, Bajern 48, Borusija M. 43, RB Lajpcig 41, Bajer 36, Volfsburg 35, Ajntraht 34, Hofenhajm 33, Herta 32, Verder (+1) 32, Majnc 27, Fortuna 25, Frajburg 24, Šalke 23, Augzburg 18, Štutgart (+1) 16, Hanover 14, Nirnberg 13.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.