Izvor: RTS, 05.Dec.2020, 19:25

Štulić, prvencem u seniorskoj konkurenciji, doneo pobedu Partizanu

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički sa 1:0 u meču 17. kola Linglong Superlige Srbije. U prvom meču dana Vojvodina je, takođe, sa 1:0 savladala Mačvu.
Pravi prvenstveni duel dve ekipe. Tvrda i čvrsta utakmca timova željnih nadigravanja. Partizan je imao veći posed tokom celog meča. Konstantno je pritiskao protivnika. Čukarički, iako je pre svega želeo da sačuva svoj gol, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije se libio da napadne i ugrozi Stojkovića. Iz takve igre stvoreno je nekoliko prilika pred oba gola, ali je izostala realizacija. U finišu crno-beli su uspeli da stignu do pobede i važna tri boda.

Prvo poluvreme otvorila je velika prilia za Čukarički koji je mogao da povede posle samo 20 sekundi igre. Pala je odbrana Partizana, ali gost nije uspeo da stigne do prednosti.
Potom su crno-beli preuzeli inicijativu, kružili su oko šesnaesteca protivnika, ali izostala je realizacija. Parizan je igrao bez klasičnog špica što donekle oslikava sliku na terenu. Pravu stopostotnu šansu za crno-bele propustio je Banjak kada se našao sam ispred golmana Čukaričkog.
Drugi deo igre ponovo je velikom šansom otvorio Čukarički. Birmančević je bio sam ispred Stojkovića, šutirao je, ali je golman crno-belih uspeo da odbije loptu u korner.
Ulaskom Sume Partizan je dobio na raznovrsnosti u napadu, već posle nekoliko minuta igre posle dobre akcije na levoj strani šutirao je Obradović, ali njegov pokušaj završava kraj gola.
Čukarički je strpljivo vrebao svoje šanse, a umalo im Stojković nije poklonio veliku priliku, kada se poigrava ispred svog gola i nekako uspeo da izbaci loptu. Ona dolazi do igrača Čukaričkog, ali nakon loše reacije ova prilika je otišla u nepovrat.
U poslednjih deset minuta crno-beli su bukvalno opsedali gol gostiju. U 86. minutu kapitulirala je odbrana Čukaričkog. Mat u tri Poteza, Jojić do Sume, ovaj pronalazi Štilića koji sa pet metara šalje loptu iza Petrovića.
Do kraja meča crno-beli su nastavili sa napadima u želji da privedu meč kraju i nisu dozvolili protivniku da stvori ozbiljniju priliku.
Superliga 17. kola:

Petak:
Napredak - Voždovac 3:1
Subota:
Vojvodina - Mačva 1:0
Partizan - Čukarički 1:0
Nedelja:
13.00 Inđija - Spartak
13.00 Javor - TSC
13.00 Mladost - Novi Pazar
14.00 Radnik - Proleter
14.00 Zlatibor - Crvena zvezda
Ponedeljak:
13.00 Bačka - Metalac
13.00 Rad - Radnički Niš
Tabela: Crvena zvezda 44 boda, Partizan 38, Vojvodina 36, Čukarički 29, Proleter 29, Spartak 27, Voždovac 27, Metalac 25, Mladost 22, TSC 21, Radnik 21, Radnički Niš 21, Javor 18, Inđija 18, Novi Pazar 17, Napredak 16, Zlatibor 15, Rad 13, Mačva 11, Bačka 8.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.