Studentova bajka, od život je sr... bez novca do zvezde Redsa!

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentova bajka, od "život je sr... bez novca" do zvezde Redsa!

Pre oko šest godina tražio je posao kako bi se prehranio, od fudbala se ne može živeti. Čak i kada je pobegao iz nižih liga, mislio je na fakultet. Sada je konačno uspeo...

Bila je 2012. godina, Endi Robertson je igrao za Kvins Park u četvrtoj škotskoj ligi.

Nije mu bilo lako, iskopan je tvit u kome kaže da je "život đubre kada nemaš novca".

Igrao je pred 200 ljudi, tražio posao kako bi mogao da preživi, ali nastavljao da igra. Uspeo je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << probije do Dandi Junajteda, a onda ga je kupio Hal za oko 3 miliona funti.

Ni tada nije bio siguran u budućnost, upisao je fakultet i nije baš verovao da će moći da živi na kraju karijere samo od onoga što je zaradio.

life at this age is rubbish with no money #needajob

— Andrew Robertson (@andrewrobertso5) 18. август 2012.

Ali, Škot je odigrao tako dobro da je na kraju stigla ponuda Liverpula, oko 8 miliona funti, dobili su "Tigrovi", a Robertson je istisnuo Morena i Milnera koji je glumio levog beka i ustalio se kod Klopa.

Jasno, ponuđen mu je novi ugovor, a on je pošteno priznao.



"Ma nisam ni razmišljao, samo sam brzo potpisao da ne povuku papir. Ovde mi je sjajno, kakvi pregovori, uživam svaki dan u onome što radim, jedva čekam da dođem u Melvud da treniram. Pred nama su sjajni dani"
, kaže 24-godišnji škotski reprezentativac.

Iako se ne navodi tačna suma, pretpostavlja se da mu je plata duplirana, zarađivaće oko 3.5 miliona evra po sezoni do isteka ugovora 2024.

Sada život više nije đubre...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.