Studenti deklasirali Hrvatsku

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti deklasirali Hrvatsku

SRBIJA – HRVATSKA 88:62 (21:14, 26:15, 23:18, 18:15)
SRBIJA: Aranutović, Stojačić 24, Dunđerski 6, Majstorović 3, Birčević 18, Mišković 4, Vlahović, Balaban 10, Dimić 10, Gagić 6, Pešaković, Smiljanić 7.
HRVATSKA: Došen 2, Vragović 8, Sakić 8, Babić 14, Butorac, Bilinovac, Mačinković 8, Bubalo 4, Kraljević 5, Bašić 2, Kruslin 8, Planinić 3.
Univerzitetska reprezentacija Srbije sjajno je počela drugi deo turneje po Kini. Naime, Orlići >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << su se preselili iz Kunšana u Jongčeng gde su se sa kamatom revanširali kombinovanoj selekciji Hrvatske. Izabranici trenera Dejana Mijatovića su od samog početka meča preuzeli kontrolu igre i na kraju stigli do ubedljive pobede.
Izabranici trenera Mijatovića su dominirali u skoku, imali čak 16 asistencija, a za dva poena su šutirali sjajnih 60 odsto. Svi igrači su dobili priliku da se nametnu, a najraspoloženiji su ponovo bili Stefan Stojačić i Stefan Birčević.
- Ispravili smo sve greške iz prvog meča sa selekcijom Hrvatske, odigrali mnogo bolje i ubedljiva pobeda nije mogla da izostane. Imali smo problema sa ličnim greškama visokih igrača, ali smo sve nadoknadili velikom borbenošću i motivacijom. Utakmica je bila praktično rešena već posle prvog poluvremena, ali su svi igrači želeli da se iskupe za poraz u Kunšanu, diktirali su jak tempo tako da je razlika u jednom trenutku iznosila i 31 poen – istakao je Dejan Mijatović, trener svih mlađih selekcija u KSS.
Univerzitetska selekcija će u četvrtak (9,30) igrati protiv Crne Gore, dok će turneju završiti u petak, mečom protiv Kine (13,30).

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.