Strelci uspešni u Evropskoj Ligi mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strelci uspešni u Evropskoj Ligi mladih

Juniorska reprezentacija Srbije u streljaštvu, u disciplini vazdušna puška, plasirala se na završni turnir Evropske lige mladih, pošto je osvojila prvo mesto na kvalifikacionom turniru u Novom Sadu.

Podmlađena selekcija, predvođena seniorskom šampionkom Srbije, Kragujevčankom Teodorom Vukojević, na turniru regiona "istok", imala je najbolji ukupan rezultat u konkurenciji reprezentacija Rusije, Hrvatske i Ukrajine.

Presudio je ubedljiv trijumf u 3.kolu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajinaca, pa će naš tim na završnici takmičenja u Budimpešti, u oktobru, braniti srebro osvojeno prošle godine.

"Ko nije nastupao na ovakvom turniru, teško se prilagođava sistemu takmičenja. Nama su dve juniorke, Teodora Vukojević i Kristina Lazarević, prvi put gađale i zbog toga mogu da budem veoma zadovoljan, tim pre što smo u foto-finišu osvojili prvo mesto, ispred Rusije", naglasio je selektor reprezentacije za pušku Dragan Donević.

Za razliku od takmičara puškom, ekipa pištoljem nije uspela da se domogne mesta na završnom turniru, pošto je nakon Rusije i Hrvatske, drugog dana takmičenja poražena i od Ukrajine. S obzirom na to da većina reprezentativaca nema potrebno iskustvo za nastup na većim turnirima, rezultat je realan i daje jasnu sliku na čemu treba raditi u narednom periodu, smatra selektorka Jelena Arunović.

Naša seniorska reprezentacija sledeće nedelje putuje u Minhen, gde će učestvovati na trećem ovosezonskom Svetskom kupu. To će biti nova prilika za osvajanje olimpijskih kvota, ali i šansa da naši najbolji strelci tempiraju formu za druge Evropske igre, koje će u junu biti održane u Minsku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropska liga mladih: Srpski tim puškom na finalnom turniru!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2019

Reprezentacija Srbije vazdušnom puškom je osvojila prvo mesto u kvalifikacijama Regiona „Istok“ Evropske lige mladih u Novom Sadu i plasirala se na završni turnir, koji će u oktobru biti održan u Budimpešti. Srpski tim vazdušnim pištoljem je zauzeo četvrtu poziciju i nije prošao dalje...Pred...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.