Stravičan Sukob “Manijaka” i “Torcide” u Sarajevu, jedna osoba u komi (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Okt.2011, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravičan Sukob “Manijaka” i “Torcide” u Sarajevu, jedna osoba u komi (VIDEO)

Uoči meča Željezničar – Hajduk (Split) koji je trebao da upotpuni proslavu 90 rođendana Sarajlija, izbili su veliki neredi. Pola sata pre početka meča na Grbavici sukobili su se navijači slavljenika, „Manijaci“ i splitska „Torcida“.
FOTO: www.jutarnji.hr

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kako piše Dnevni avaz,  potvrdili su da je do sukoba i nereda došlo oko 17.30 sati, ali nisu mogli dati više informacija o tome, kao ni o dešavanjima koja su usledila.
Prema informacijama sa Grbavice, navodno su splitski navijači ušli na južnu tribinu gde su počeli da kidaju i uništavaju transparente koje su spremili 'Manijaci', kako bi uveličali svečanu atmosferu.
Nakon dužeg sukoba u kojem su letele flaše, baklje i kamenje, policija je uspela razdvojiti suprotstavljane grupe.
Sukob je takođe izbio i u gradu gde su tri kombija sa navijačima Hajduka napali huligani, a prema rečima očevidaca okršaj je bio više nego žestok. Dva su kombija zapaljena.
 
U Klinički centar u Sarajevu dovezeno je 11 povređenih, jedan je u kritičnom stanju. Iz policije javljaju da nema mrtvih.
Čuli su se pucnji, a kod stadiona Grbavica stigla su i kola Hitne pomoći.
U ovom trenutku neredi su se smirili. Navijači Željezničara krenuli su prema stadionu, dok su navijači Hajduka blokirani od strane policije u blizini zgrade Elektroprivrede.
U blizini stadiona 'Željezničara' su i jake policijske snage koje pokušavaju držati situaciju pod kontrolom.
Željezničar i Hajduk trebali su u 18.30 sati na Grbavici da odigraju prijateljsku utakmicu povodom proslave rođendana ova dva kluba. Meč je bio, nakon nereda, odložen za 19:00 sati, ali je kasnije potpuno otkazan.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.