Strategija razvoja boksa u Vojvodini i Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strategija razvoja boksa u Vojvodini i Srbiji

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i predstavnici svih bokserskih klubova Vojvođanskog bokserskog saveza usvojili su zajedničku strategiju razvoja tog sporta u Srbiji i Vojvodini. Zajednički koncept rada, koji se pre svega odnosi na stvaranje bokserskih centra i kampova, startovaće 1. januara 2018. godine.

Vojvođanski bokserski savez podržao je kandidaturu Nenada Borovčanina za predsednika Bokserskog saveza Srbije uz želju i dogovor da zajedno ulože maksimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napore kako bi se naš, nekad trofejni, sport što pre oporavio i postao ravnopravan član uspešne nacionalne sportske porodice.

Nakon izbora za prvog čoveka naše bokserske organizacije, bez obzira na to što se pred njim našlo more obaveza kako na poboljšanju rada Bokserskog saveza, tako i na okupljanju reprezentacije na pripremama i učešću na međunarodnim turnirima, Nenad Borovčanin se sastao s predstavnicima svih klubova Vojvođanskog bokserskog saveza kako bi usvojili zajedničku strategiju rada na celoj teritoriji Srbije i pokrajine Vojvodine.

"Imao sam sastanak sa svim predstavnicima klubova Vojvođanskog bokserskog saveza kako bismo utemeljili zajedničku strategiju rada na oporavku boksa u Srbiji i u Vojvodini, a odnose se pre svega na škole boksa i zajedničke kampove. Konstruktivan dijalog sa klubovima rezultirao je zajedničkim konceptom koji startuje 1. januara 2018. godine", ističe predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Nakon više godina, osmišljen je rad sa našim selekcijama.

"Posle tri godine, našoj reprezentaciji su obezbeđene pripreme i učešća na međunarodnim turnirima. Nakon priprema u Štipu naši najbolji bokseri i bokserke učestvovali su na Međunarodnom turniru "Zlatni gong" u Skoplju. Trenutno se naša najbolja reprezentacija priprema na Zlatiboru odakle će doputovati u beogradsku "Arenu" na naš najveći međunarodni turnir – tradicionalnu "Zlatnu rukavicu". Prvi put se jedna takva međunarodna manifestacija održava u "Areni" i ulaz će biti besplatan. Ovim želimo da afirmišemo ne samo boks uopšte, već i naše boksere koji će biti u prilici da brane boje zemlje u hramu srpskog sporta. Inače, cilj nam je da u Srbiji oformimo tridesetak bokserskih centara gde će se stvarati bokseri sa kvalitetnim i stručnim ljudima, pre svega sa edukovanim trenerima koji su ujedno i dobri pedagozi i koji će, pored dobrih boksera, istovremeno stvarati i dobre ljude. Takvim radom i odnosom prema ovom sportu, kao i maksimalnom podrškom našoj reprezentaciji, verujem da možemo već na Olimpijskim igrama u Tokiju imati svoje predstavnike, a onda u Parizu doći i do olimpijskog odličja", uveren je Borovčanin.

Bokserska liga Srbije startovaće u septembru 2018. U ekipnom ligaškom takmičenju učestvovaće šest naših klubova uz televizijske reportaže i prenose najzanimljivijih mečeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.