Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2020, 20:38

Strašan kiks u režiji Jarštajna i poklon Lajpcigu, Hertu spasila pravda (VIDEO)

Grujić načeo domaćina, a na kraju je pravda stigla s bele tačke

Dve pobede u nastavku Bundeslige najavile su neke bolje dane u Berlinu, a jedan kiks Runa Jarštajna umalo je u paramparčad razbio svaku nadu da bi Herta kući mogla da se vrati makar sa bodom u rukama. U velikoj drami na Red Bul Areni gosti iz Berlina ipak su uzeli taj zasluženi bod sa bele tačke za konačnih 2:2 (1:1), pa je Jarštajnu sigurno laknulo.

Lajpcig je umalo odoleo sa igračem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << manje, ali je ovakav konačni rezultat možda i najpravedniji. Herta je prva zapucala i već u 9. minutu pogotkom Marka Grujića došla do velikih 1:0. Bio je to prilično lukav pogodak potencijalnog srpskog reprezentativca na asistenciju Marvina Platenharta, neke je čak podsetio na slavni pogodak Olea Gunara Solskjera iz finala Lige šampiona protiv Bajerna davne 1999. godine. Izgledalo je da se Herta obrušava ka trećoj uzastopnoj pobedi i definitivnom begu od opasne zone. Ali, nije bilo tako.

Posle tog gola Lajpcig je potpuno uzeo kontrolu utakmice u svoje ruke i maksimalno pretio Jarštajnu. Pritisak se isplatio i Lajpcig je već u 24. minutu Lukas Klosterman je na asistenciju Nkunkua takođe posle kornera glavom prosledio loptu u mrežu. Bila je to samo najava velikog preokreta.

Malo ko je, ipak, verovao u takav ishod kada je Marsel Halstenberg ostavio drugove na cedilu neposredno po isteku prvog časa igre. Lajpcigov bek je zaradio drugi žuti karton zbog nedozvoljenog spoticanja i domaćinu je posao bio značajno otežan. Ali, kada je bilo najteže, pojavio se nesrećni Jarštajn. Situacija pomalo komična, a reakcija norveškog golmana instiktivna, refleksna. Patrik Šik je uputio neočekivan udarac ka golu, na trenutak je delovalo da Jarštajn ima kontrolu lopte, ali ona se izmigoljila iz njegovih ruku, tako što je on pogurao pravo u mrežu...

Ni ta sreća nije dugo trajala. Pravda je, reklo bi se, pogurala Hertu ka zasluženom bodu. Ademola Lukman je nepropisno zaustavio Kunju,a sudija Bastijan Dankert je bez mnogo razmišljanja pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Kšištof Pjontek, koji se na terenu našao samo deset minuta ranije, a poljski golgeter bio je bez greške. Na kraju je Herta umalo izrežirala senzaciju, ali je Kunjin udarac sa distance nekako uspeo da zaustavi Peter Gulači.

NEMAČKA 1 - 28. KOLO

Utorak

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 0:1 (0:1)

/Kimih 44/

Ajntraht - Frajburg 3:3 (1:1)

/Silva 35, Kamada 80, Čendler 83 - Grifo 28, Petersen 68, Heler 70/

Leverkuzen - Volfzburg 1:4 (0:1)

/Baumgartlinger 85 - Pongračić 43, 75, Arnold 64, Stefen 68/

Verder - Menhengladbah 0:0

Sreda

Lajpcig - Herta 2:2 (1:1)

/Klosterman 24, Šik 68 – Grujić 9, Šik 82 penal/

20.30: (2,00) Augzburg (3,45) Paderborn (3,80)

20.30: (2,60) Fortuna Dizeldorf (3,20) Šalke (2,80)

20.30: (2,60) Hofenhajm (3,30) Keln (2,70)

20.30: (2,30) Union Berlin (3,35) Majnc (3,10)

***kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.