Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2021, 12:30

Stošić pretposlednja prepreka Bečlijama na putu ka Ligi Konferencija

Bundesliga: Rid, za koji igra 21-godišnji vezista, u petak od 19 časova dočekuje Austriju. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Austrije protiv Rida je 1.85.

Mladi srpski vezista Nikola Stošić ovog proleća je konačno dobio šansu da se dokaže u austrijskoj Bundesligi. Zimus ga je angažovao Rid, koji je već obezbedio opstanak u najvišem rangu. Poslednjih nekoliko kola je iskoristio za uigravanje talentovanih igrača, među kojima je i 21-godišnji Srbin, a zavesu na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezonu spušta u petak od 19 časova na svom terenu protiv Austrije.

Ridu bodovi ne trebaju, najviše što može je da prestigne Altah i završi kao 9. na tabeli. Iz lige svakako je ispao Sankt Pelten. Austriji međutim pobeda je neophodna kako bi se plasirala u plej-of za Ligu konferencija.

19.00: (3,80) Rid (3,60) Austrija (1,85)

Bečlije su prve na tabeli u plej-ofu, sa istim brojem bodova kao Hartberg, ali i mnogo boljom gol razlikom. Zato im trijumf u Ridu garantuje megdan sa 5. plasiranim timom iz plej-ofa, što će najverovatnije da bude Volfsberger. Svaki kiks Austrije međutim ostavlja prostor Hartbergu da pobedom nad Sankt Peltenom preotme mesto u doigravanju za Evropu.

Stošić će indirektno pokušati da pomogne Hartbergu, iako ga savršeno ne zanima ko će igrati na međunarodnoj sceni. Potrudiće se da se nametne treneru Andreasu Herafu za sledeću sezonu. U Ridu imaju visoka očekivanja od nekadašnjeg kadetskog reprezentativca Srbije, koji je bio starter u maju protiv Hartberga (1:1) i Altaha (0:3).

Ovaj 21-godišnji vezista je čitavu dosadašnju karijeru proveo u Austriji, u kojoj je i rođen, a u Rid je došao iz drugoligaša Liferinga. Pre toga školovao se u mlađim kategorijama Red Bul Salcburga, a bio je deo tima Bikova koji su u sezoni 2016/17 osvojili Ligu šampiona za omladince. Stošić je tada bio na klupi, dok su na terenu igrali Daka, Haidara, Volf, Beriša… U finalu su pobedili Benfiku predvođenu Žoaom Feliksom, Žotom i Žedsonom Fernandešom.

Stošić nije nastavio koracima mnogo poznatijih i uspešnijih sunarodnika. U Lifering je otišao 2018. godine, a za taj tim je odigrao 50 utakmica, uz učinak od 12 asistencija i četiri pogotka. Privukao je tako pažnju Rida, posebno zbog činjenice što osim na centralnim pozicijama ume da odigra i kao oba krila. Korsitili su ga tako u Cvajti. Još uvek Stošić čeka na svoj prvi gol, ali i na prvu pobedu u Bundesligi Austrije. Pitanje koliko je realno da je dočeka ovog petka, pošto Rid nije savladao Austriju od 2015. godine, odnosno na poslednjih devet takmičarskih mečeva. Austrija je u tom periodu pobedila sedam puta, a dva duela su završena nerešenim rezultatom. Poslednji njihov okršaj, 20. aprila u Beču, okončan je 2:2.

AUSTRIJA 1 – 32. (POSLEDNJE) KOLO

Plej-aut, petak

19.00: (8,00) Admira (5,30) Altah (1,30)

19.00: (3,80) Rid (3,60) Austrija (1,85)

19.00: (3,70) Sankt Pelten (3,50) Hartberg (1,90)

***Kvote su podložne promenama

Plej-of, subota

17.00: (2,50) Rapid (3,40) LASK (2,75)

17.00: (1,18) Salcburg (7,75) Tirol (13,00)

17.00: (3,35) Volfsburger (3,40) Šturm (2,05)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.