Birokratija koči novog vuka

Izvor: Glas javnosti, 16.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Birokratija koči novog vuka

Doskorašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš predstavljen je u Vulverhemptonu, ali već se pojavio problem oko dobijanja radne dozvole s obzirom na to da srpski fudbaler nema dovoljno nastupa za seniorsku reprezentaciju. Milijaš je odigrao deset mečeva za „orlove“ od debija u septembru 2008. godine, što je više od potrebnih 75 odsto mečeva za reprezentaciju, ali Englezi traže da neko igra i dve godine za nacionalni tim.

Uprkos tome, čelnici novog premijerligaša nisu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << panici jer veruju da će sve uskoro biti rešeno. Oni očekuju da prvi podnesak bude odbijen, ali će potom uslediti žalba i novi argument: To što je Milijaš bio standardan član mlade selekcije Srbije, za koju je odigrao veliki broj utakmica i nastupao na najvećim takmičenjima. Verovatno će za dobijanje radne dozvole ipak biti dovoljno da u Fudbalsku asocijaciju Engleske stignu garancije u vidu potpisa selektora A reprezentacije Srbije Radomira Antića, kao i selektora mladih fudbalera iz vremena kada je Milijaš igrao za taj tim Dragana Okuke.

- Poslaćemo opširnu dokumentaciju jer Srbin ne ispunjava sve kriterijume za radnu dozvolu, ali ćemo verovatno ići na žalbu. Milijaš je standardni reprezentativac Srbije u poslednjoj godini, a ranije je bio član mlade selekcije za igrače do 21 godine - izjavio je izvršni direktor „vukova“ Džez Moksli.

Levonogi Nenad Milijaš (26) je potpisao četvorogodišnji ugovor prema kome će zarađivati oko milion funti po sezoni. Predstavljen je u Vulverhemptonu kao „istinski lider, fudbaler koji poseduje kvalitet budućeg kapitena“.

- Daću sve od sebe da pomognem Volvsima da se pozicioniraju u Premijerligi i nadam se će oni meni pomoći u karijeri. Za mene je Premijerliga najbolje i najteže takmičenje na svetu i moja ambicija je da ostanem ovde što duže - poručio je Milijaš.  

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milijaš bez radne dozvole, Vulvsi ulažu žalbu

Izvor: Blic, 16.Jun.2009

Iako je u ponedeljak postigao dogovor sa ekipom Vulverhemptina, kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš nije dobio britansku radnu dozvolu pa je engleski klub rešio da uloži žalbu.....Najbolji fudbaler Crvene zvezde je u ponedeljak potpisao četvorogodišnji ugovor sa popularnim "vukovima", ali se kasnije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.