Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2020, 10:03

Stop za moskovske Policajce, Nikoliću gori pod nogama

Spartak na Otkritije areni želi da zaustavi pobedničku seriju Dinama. Lokomotiva i Krasnodar u katastrofalnoj formi. Zenit se probudio

Nikad zanimljivija Premijer liga Rusije. Nema jednog ili dva kandidata za titulu. Ove sezone bar četiri, pet timova mogu do krune. CSKA je lider, ali Armejcima dišu za vratom šampion Zenit, Spartak i probuđeni Dinamo. Lokomotiva i Krasnodar su u lošoj formi, plaćaju ceh igranja u Ligi šampiona, pa su vezali tri poraza i daleko su od borbe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za krunu.

Najzanimljiviji meč dana igra se na Otkritije areni u Moskvi. Spartak dočekuje gradskog rivala Dinamo (17.00). Da nije bilo prvenstvene pauze pred ovaj moskovski derbi, verovatno bismo apsolutno poverenje poklonili gostujućoj ekipi. Naime, Dinamo je u prethodnom kolu odvalio Lokomotivu sa 5:1, što je bio ogroman uspeh iz dva razloga. Prvo, momci trenera Marka Nikolića uglavnom ne primaju puno golova, a od početka 2020. samo je Ahmat uspeo da im da više od tri komada. Drugo, uvek je uspeh tako ubedljivo savladati ekipu koja se takmiči u Ligi šampiona.

Međutim, pitanje je da li je taj elan i dalje prisutan među gostima. Ipak će razmak između ova dva moskovska derbija biti skoro dve nedelje, a Dinamo za Spartakom zaostaje dva boda. Činjenica je da domaći u to vreme nisu mogli da se pohvale formom (pobeda, poraz, pa remi, naspram tri vezana trijumfa rivala), ali imali su dovoljno vremena da dođu sebi i fokusiraju se na ovaj meč.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I jedni, i drugi gledaju u leđa komšijskom CSKA, međutim, prednost lidera nije nenadoknadiva – svega tri boda u slučaju Spartaka, odnosno pet kada se radi o Dinamu. To bi trebalo da im ulije dodatnu snagu jer ako uspeju da prvi deo šampionata završe priljubljeni uz vodećeg, u nastavku je sve moguće.

Dinamo je prošlog meseca preporodio nemački stručnjak Sandro Švarc koji je stigao iz poznate fabrike trenera Majnca gde su stasali i Jirgen Klop i Tomas Tuhel. Njega je doveo sportski direktor Policajaca, Srbin Željko Buvač, nekadašnju pomomćnik Jirgena Klopa u Borusiju iz Dortmunda i Liverpula. Od ekipe koja je tavorila na sredini terena, Plavi su sada kandidati makar za Ligu šampiona, a kako je ove sezone izjednačen šampionat, ne bi bilo čudo i da se umešaju i u borbu za krunu.

Trener Švarc nije imao prethodnih nedelje sve igrače na raspolaganju. Šunin, Nojštader, Grulev i Komličenko nisu igrali protiv Lokomotive, a propustili su veći deo pripremnog procesa za duel sa gradskim rivalom. Videćemo da li će neko od njih da dobije šansu. Najbolji igrač gostiju je Danil Lisovoj. On je počeo sezonu u Arsenalu iz Tule, ali je u septembru prešao u redove Dinama. Postigao je već četiri gola i najefikasniji je igrač svog tima.

Kod Spartka udarne igle su Šveđanin Džordan Larson i Argentinac Ezekijel Ponse. Obojica su postigli po šest golova u sezoni. Dobra vest je da se od povrede oporavio nekadašnji ruski reprezentativac, najveće pojačanje prethodnog leta Aleksandar Kokorin. U Rusiji publika može da prisustvuje utakmica, ali u ograničenom broju. Na stadionu biće 7.000 gledalaca, od toga će biti 350 gostujućih navijača.

Tradicija je na strani Spartaka, koji je u minulih deset godina samo triput izgubio ovaj gradski derbi, a zanimlivo sve te poraze pretrpeo je kao domaćin. Na poslednja tri meča, Spartak ima dve pobede i remi protiv gradskog rivala, a za tih 270 minuta Policajci nisu nijednom zatresli mrežu najpopularnijeg ruskog kluba.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lokomotiva je u nokdaunu. Očigledno Marko Nikolić ima tanak fond igrača za obaveze i u jakoj Premijer ligi, ali i u Ligi šampiona, gde su rivali ruskom vicešampionu giganti Bajern i Atletiko, uz neugodni Salcburg. Lokosi su u seriji od tri poraza u šampionatu, odnosno imaju samo bod na pet poslednjih utakmica. Za Moskovljane je današnji meč (17.00) protiv Arsenala iz Tule veoma važan. Srpski stručnjak opet se nalazi pod lupom medija. Tri boda su imperativ.

Šampion Zenit izašao je iz krize, vezao je dve pobede pred duel u Groznom protiv Ahmata (14.30). Kod gostiju povređeni su Brazilci Malkom i Vendel, dok su pod znakom pitanje za ovaj meč Argentinac Sebastijan Driusi i Iranac Serdar Azmun.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prvom meču 15. kola Krasnodar protiv Tambova (12.00) žel da prekine užasnu seriju od tri poraza.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 15. KOLO

Subota

12.00: (1,45) Krasnodar (4,40) Tambov (7,50)

14.30: (4,00) Ahmat (3,45) Zenit (1,95)

17.00: (1,68) Lokomotiva M. (3,70) Arsenal Tula (5,30)

17.00: (2,25) Spartak M. (3,20) Dinamo M. (3,35)

Nedelja

12.00: (1,55) CSKA M. (4,00) Moskva Soči (6,25)

14.30: (2,95) Rotor (3,00) Ural (2,60)

17.00: (2,55) Rubin (3,15) Rostov (2,85)

Ponedeljak

15.00: (2,65) Ufa (2,95) Himki (2,95)

***kvote su podložne promenema

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.