Stokić vitez ljubičevskog višeboja

Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stokić vitez ljubičevskog višeboja



Titulu viteza višeboja na 44. Ljubičevskim konjičkim igrama u Požarevcu poneo je Siniša Stokić kome je to četvrta titula osvojena na tom takmičenju u proteklih deset godina. Stokić, koji je prvi put osvojio titulu viteza 1997. godine, bio je najbolji u gađanju topuzom, kopljem i lukom i strelom, u kurirskom jahanju i seči sabljom. Pobednik je nagrađen peharom, crvenim plaštom i sabljom koju će čuvati do naredne godine.

Stokić kaže da će pokušati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odbrani titulu naredne godine, a da će se nakon toga najverovatnije povući. Grlo 'Prolaznik' na kojem je jahao, pre Igara je planirao da proda, ali nakon pobede, odustao je od takve odluke.

"Imao sam kupca, ali sam odložio. Neću da ga prodam. Biće do kraja kod mene", rekao je Stokić.

U najznačajnijoj galopskoj trci 'Kup Ljubičeva' na 2.400 metara trijumfovalo je grlo 'Galjardo' iz štale 'Potkovica-Spajia' iz Beograda. Prošlogodišnji pobednik 'Kajzer' iz ergele 'Ljubičevo' bio je pretposlednji u konkurenciji osam grla.

Tokom vikenda na požarevačkom hipodromu je nastupilo 350 grla srpskih uzgajivača i gostiju iz Italije i Bugarske. Publika je bila u prilici da vidi cetiri galopske i pet kasačkih trka, daljinsko jahanje, utakmicu u preskakanju prepona i ljubičevski višeboj.

Trke na hipodromu u Požarevcu pratilo je nešto više od 5.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.