Stojković na potezu

Izvor: Politika, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković na potezu

Ključno pitanje koje je Leković nametnuo: Ko je i kome hteo da proda Zvezdin plac od 16 hektara u bescenje? – Sve veći pritisci da dođe do promene

Danas bi trebalo da bude poznato da li još uvek aktuelni generalni sekretar Crvene zvezde Nebojša Leković definitivno odlazi iz našeg najtrofejnijeg kluba ili će nastaviti započeti posao na "Marakani". Leković se nalazi u dosta nezavidnoj situaciji, pa čak i ako odluči da ostane, suočiće se sa sve većim teškoćama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i skoro nepremostivim preprekama, pa je zato moguće i da njegov najavljeni susret sa novinarima bude prolongiran.

Nebojša Leković je, pre novogodišnjih praznika dok se predsednik kluba Dragan Stojković odmarao na Bahamskim ostrvima, tvrdio da nema nikakvih naznaka oko njegovog odlaska. Međutim, kada se Stojković vratio u Beograd početkom ove godine, a Leković prethodno otišao na Zlatibor, glavni čovek fudbalske Zvezde je izjavio da je od generalnog sekretara u jednom neformalnom razgovoru saznao da ozbiljno razmišlja da se povuče.

Nebojša Leković je, posle velikog medijskog pritiska, tek posle Božića priznao da je to istina, ali je tom prilikom pomenuo i misteriozni plac od 16 hektara u Zvezdinom vlasništvu. Ključno pitanje glasi: Ko je iz kluba i kome hteo da proda taj plac, kako je Leković naglasio, u bescenje i za male pare? Leković će morati da odgovori na to pitanje, koje je sam nametnuo kao jedno od gorućih, predstavljajući se kao brižni zaštitinik Zvezdine imovine.

Iako su i Stojković i Leković istakli da su dobro sarađivali u prethodnih osam meseci, čini se da je razlaz među njima neizbežan, mada to ne zanči da će do rastanka brzo doći. Nije tajna da se Stojković nalazi pod velikim pritiscima sa više strana da se što pre "oslobodi" u mnogobrojnim krugovima neomiljenog Lekovića. Dakle, pored toga što bude imao da kaže Leković, još je važnije kako će u ovoj sve delikatnijoj situaciji postupiti Stojković. Njih dvojica se još nisu sreli u 2007. Međutim, zamršena situacija neće moći unedogled da se odugovlači.

Ipak, sve je u rukama predsednika Stojkovića i Upravnog odbora, u čijoj nadležnosti je po Statutu razrešavanje i izbor generalnog sekretara kluba. Stojković je zasad najavio mogućnost promene i potragu za novim rešenjem. Na tom mestu mnogi bi rado videli poslednjeg generalnog sekretara FS Srbije i Crne Gore Zorana Damjanovića.

Zoran Damjanović je rođen 21. jula 1957. godine u Pljevljima. Završio je Pravni fakultet u Beogradu 1980, a pet godina kasnije je položio pravosudni ispit. Suosnivač je i direktor firme "Volvoks". Od 1992. do 1995. godine je radio u pljevaljskom Rudaru i u najvećoj meri doprineo da klub iz njegovog rodnog grada vrlo brzo iz regionalne crnogorske lige stigne do prvoligaškog društva. Damjanović je bio i član Izvršnog odbora FSJ (1993-1997), a od 6. jula 2004. pa do gašenja je veoma uspešno obavljao funkciju generalnog sekretara FS Srbije i Crne Gore, izvanredno sarađujući oko godinu dana sa tadašnjim predsednikom FSSCG i sadašnjim predsednikom Zvezde Draganom Stojkovićem Piksijem.

Dalji ostanak Lekovića ili dolazak Damjanovića, dilema je koja ne bi dugo smela da otežava funkcionisanje fudbalskog prvaka.

--------------------------------------------------------------------------

Stojković na otvaranju francuske "kuće fudbala"

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković, preksinoć je bio gost na svečanosti koja je održana u Parizu povodom otvaranja novih prostorija Fudbalskog saveza Francuske.

Domaćini su na ovu svečanost pozvali predsednike svih saveza članova Evropske fudbalske unije i brojne ugledne zvanice. Specijalni gosti bili su predsednik Fife Jozef Sep Blater, kao i kandidati za mesto predsednika Uefe, aktuelni predsednik Šveđanin Lenart Johanson i Francuz Mišel Platini, inače prijatelj prvog čoveka "crveno-belih".

--------------------------------------------------------------------------

Vratio se Ailton

Brazilac Ailton se vratio u Beograd posle opravdanog kašnjenja od pet dana na početak zimskih priprema "crveno-belih" i juče je odradio trening. Ailton će sutra sa ekipom Zvezde otputovati na pri deo priprema u mestu Esteban, nedaleko od poznatog španskog turističkog centra Marbelje (12. – 28. januar).

--------------------------------------------------------------------------

Krivokapić na probi u Samsungu

Iskusni vezista Crvene zvezde Radovan Krivokapić dobio je poziv da 15. janura ode na probu u korejski Samsung, klub iza koga stoji poznati elktronski džin u svetskim razmerama. Posrednik u pokušaju realizacije transfera je bivši bokser Partizana Fahrija Šekularac.

L. Delić

[objavljeno: 11.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.