Stojić: Simon i Žigić najskuplji

Izvor: B92, 16.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojić: "Simon i Žigić najskuplji"



Najveću cenu na našem fudbalskom tržištu trenutno imaju fudsbaleri Partizana i Crvene zvezde Simon Vukčević i Nikola Žigić, smatra fudbalski menadžer Ranko Stojić koji je godinama unazad realizovao brojne velike transfere naših igrača u Evropi.

Za Nikolu Žigića interesovanje su pokazali Spartak iz Moskve, Herta, Šalke?

"Sigurno ima i više klubova, ali moram da naglasim da je put od interesovanja do realizacije transfera jako dug. Žigić je profil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača koji može da igra u svakoj zemlji, u svakoj ekipi, ako ima pored sebe nekog kao što je Pantelić, koji mu je idealan partner. Pravi je pivot, visok, jak u duelu, a takvi igrači se sve više traže. Po meni, njegova cena je između tri i četiri miliona evra".

Simon Vukčević je eksplodirao ove sezone, a Valensija je poslednja u nizu klubova koji bi voleli da ga vide u svojim redovima?

"Vukčević je mlađi, atraktivniji igrač od Žigića. Već u ovim godinama pokazuje zrelost, karakter, pobednički mentalitet. Moja procena je da u ovom trenutku vredi između šest i osam miliona evra. Vidim da je Partizan odredio cenu od devet miliona, ali tvrdim da je malo klubova koji to u ovom trenutku mogu da plate. Vukčević, recimo, nije odigrao nijednu Ligu šampiona, tek se probija u dresu reprezentacije. Naravno, to ne znači da mu cena ne bi rapidno skočila već posle nekoliko partija u njegovom stilu u dresu nekog jakog evropskog kluba".

Evropi je zanimljivo još nekoliko naših igrača?

"Pantelić i Odita su pravi špicevi, brzi, hitri, traže dubinu. Biševac je pravi prototip modernog odbrambenog igrača, Emeghara je jak, brz, probojan. Moram da spomenem Stefana Babovića koji ima 18 godina, strašan je potencijal" završio je Stojić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.