Stojaković za B92: Mnogo osciliramo

Izvor: B92, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojaković za B92: "Mnogo osciliramo"



Košarkaši San Antonija na najgrublji način prekinuli su seriju Kingsa od 5 pobeda, demontažom u Arko Areni 103:73. U jedan od najlošijih nastupa Kingsa u poslednjih nekoliko sezona "utopio" se i Peđa Stojaković sa samo 8 poena.

U razgovoru sa dopisnikom B92 iz Kalifornije Dejanom Markovićem, Peđa objašnjava šta se dogodilo u noći između nedelje i ponedeljka:

"Mi i dalje igramo našu igru, osciliramo i u napadu i u odbrani. San Antonio je tim koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima svoj cilj ,disciplinu. Igraju trenutno najbolju košarku u NBA ligi. I ovo što se dogodilo - dešava se. Imamo 82 utakmice, tako da ne treba ovo da primimo k' srcu, već da se što pre oporavimo i u utorak protiv Nju Džersija odigramo što bolje i da se vratimo izdanjima koje smo prikazivali u prethodnim utakmicama.

Netipična utakmica za Kingse, posle tri četvrine imali ste samo 3 asistencije i čak 15 izgubljenih lopti?

"Poznati smo kao ekipa koja se dosta oslanja na individualna rešenja, mada imamo dosta pasova, ali to ne koristimo dobro ili nećemo da koristimo.Medjutim, te individualne akcije protiv disciplinovanog tima kao što je San Antonio teško prolaze.Nismo imali rešenje, uz lošu selekciju šuta, igrači San Antonija su to koristila za kontranapade i lake koševe, pa je tu razliku bilo teško dostići. Iako smo pobedili 4-5 utakmica zaredom nismo konstantni, i dalje osciliramo, i treba da radimo na stvarimo koje bi nas učinile boljom plej of ekipom. U medjuvremenu, dogodio se i taj trejd Kristija i Moblija. Ne znam da li će nam to pomoći. Vreme će pokazati. Mobli je bolji strelac, ali Dag je donosio nešto drugo ovoj ekipi, on je bolji odbrambeni i timski igrač.Videćemo, na pola sezone smo..."

Da li postoji neka koncepcija kako ćete razvijati igru u drugom delu sezone sa izmenjenim sastavom. Da li će to tebi olakšati posao, pošto će se odbrana sada okrenuti i ka Mobliju?

"Ne znam, za sada uvek kada igramo timsku košarku uvek je bilo dovoljno šuteva za sve. Medjutim, ako nastavimo da igramo ovako kao što smo igrali protiv Spursa, verovatno nećemo pobedjivati.Videćemo, ko zna? Možda se dogodi još neka trampa do februara i poslednjeg roka za razmenu igrača".

Šta lično misliš da morate da popravite kako bi ste postali ozbiljan kandidat u plej ofu?

"Imamo puno problema u skoku. I mečeve koje smo dobijali a imali lošiji skok, bili su protiv timova koji su lošiji i koji nisu mogli da iskoriste tu prednost.Moramo da korigujemo skok u odbrani, celokupnu odbranu da igramo više timski, nesebičnije.Mislim da imamo šansu, mada ja to govorim već 3-4 godine, dajemo lažna obećanja ili sami sebe ohrabrujemo. Ne znam da li se lažno nadamo, ali kvalitet imamo"

Da li si zadovoljan tvojom igrom lično i šta dalje?

"Kao i ekipa, imam oscilacije, možda se i ja nekad utopim u tu lošu igru ekipe, izgubim interesovanje tokom meča. Trebalo bi da budem konstantniji. I dalje imam dobru statistiku, ali verujem da mogu više i bolje" rekao je Stojaković za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.