Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2021, 00:06

Sto minuta ludnice na Olimpiku! Razgoropađeni anonimus Beto, evrogol Sergeja i podvala u 99. minutu za 4:4 (VIDEO)

Lacio gubio 0:2 i 1:3, vodio 4:3 i na kraju je završeno nerešeno

Kakav meč na Olimpiku! Kakva ludnica!

Svega je večeras bilo u rimskom hramu fudbala. Prelepih golova, crvenih kartona, preokreta, drame, tuče, sto minuta uzbudljivog fudbala i na kraju ludih 4:4 između Lacija i Udinezea. Jednu od glavnih uloga je odigrao i srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić koji je spektkularnim golom za 3:3 udahnuo život Nebeskoplavima da mogu do pobede. Bili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su nadomak nje, ali su je na neverovatno naivan način prokockali u 99. minutu meča.

Predvođen razgoropađenim portugalskim napadačem Betom, Udineze je za pola sata uništio odbranu Lacija i poveo 2:0. Mirisalo je na još jedan debakl kao za vikend protiv Napolija i novu lavinu kritika na račun Mauricija Sarija koji definitivno ne može da sklopi kockice svojih fudbalskih šablona u Rimu.

Ali prvo o Betu… Portugalski napadač ima 23 godine i kao anonimus je došao prošlog leta u Udine na pozajmicu iz Portiminensea. Iako je Udinezeova skauting služba već decenijama jedna od najboljih u Evropi, mnogi su bili začuđeni kada je klub sa Friulija pozajmio Beta uz obavezan otkup narednog leta za čak 10.000.000 evra. Pogotovo što je Portugalac prošle sezone odigrao samo tri meča za Portimonense i postigao dva gola. Ipak, veći deo sezone je propustio zbog teške povrede kolena, a Udineze je želeo da rizikuje zbog njegovih igara u pretprošloj sezoni kada je dao 11 pogodak na 30 utakmica u Primeiri. Povreda mu je samo oborila cenu i Udineze je prihvatio opkladu.

Beto je u prvih pola sata razneo odbranu Lacija. Prvo je postigao fenomenalan gol glavom u 17. minutu, a onda je pokazao da je kompletan špic kada je gigantskim koracima istrčao kontru sa centra, predriblao Reinu i duplirao vođstvo.

Ipak, dva minuta posle drugog gola Beta, Imobile je dao nadu Laciju pošto je praktično sa gol linije ugurao loptu u mrežu posle prodora brzonogog Felipea Andersona.

Potom je Sergej Milinković Savić imao šansu glavom, da bi na isteku poluvremena usledio novi hladan tuš za domaće. Beto je osvojio i zadržao loptu, gurnuo je u kontru Saksesu koji je prosledio na desno krilo za Deulofeua a Katalonac je idealno poslužio desnog beka argentinske reprezentacije Nahuela Molinu koji je vratio Zebrama dva gola prednosti.

Posle užasnog prvog, Lacio je imao idealan početak drugog poluvremena. Stari lisac Pedro je iskoristio slabu intervenciju odbrane gostiju i pogodio suprotan ugao za erupciju nade na Olimpiku.

Potom je Beto propustio strašnu šansu za het-trik, da bi potpuni delirijum na tribinama usledio u 56. minutu posle evrogola Sergeja Milinković Savića koji je strašnim šutem sa 16 metara ‘ubio pauka’.

Nalet Lacija je sasečen već u sledećem minutu kada je Patrik dobio crveni karton i ostavio Rimljane sa igračem manje, ali mu se revanširao Molina desetak minuta kasnije pa su oba tima nastavili ovaj ludi meč sa desetoricom.

Imao je potom Pedro sjajnu šansu nakon dodavanja Milinković Savića, Aćerbiju je prvo poništen gol za 4:3 zbog ofsajda, ali je VAR ipak ispravio grešku i priznao ga. Lacio je bio nadomak pobede, Imobile je zatresao mrežu za 5:3 ali je bio u ofsajdu… Kakva šteta za Lacio.

Igrao se 99. minut kada je Udineze prodao Rinljanima neverovatnu foru iz slobodnjaka. Arslan je ostao sam 16 metara na šutu i poslao strelu pod prečku Reininog gola, a onda je burno proslavio pred klupom domaćih i usledila je gužva posle koje je sudija svirao kraj.

Možda i najpravedniji ishod na kraju…

SERIJA A - 15. KOLO

Utorak

Atalanta - Venecija 4:0 (2:0)

/Pašalić 7, 12, Kopmajners 57/

Fjorentina - Sampdorija 3:1 (3:1)

/Kaljehon 23, Vlahović 32, Sotil 45 - Gabijadini 15/

Salernitana - Juventus 0:2 (0:1)

/Dibala 21, Morata 70/

Verona - Kaljari 0:0

Sreda

Bolonja - Roma 1:0 (1:0)

/Svandberg 35/

Inter - Specija 2:0 (1:0)

/Galjardini 36, Martinez 58pen/

Đenova - Milan 0:3 (0:2)

/Ibrahimović 9, Mesijas 45+2, 61/

Sasuolo - Napoli 2:2 (0:0)

/Skamaka 72, Ferari 89 - Ruiz 51, Mertens 60/

Četvrtak

Torino - Empoli 2:2 (2:1)

/Pobega 10, Pjaca 15 - Romanjoli 34, La Mantija 72/

Lacio - Udineze 4:4 (1:3)

/Imobile 34, Pedro 51, Milinković Savić 56, Aćerbi 79 - Beto 17, 32, Molina 44, Arslan 90+9/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.