Stjepanović osvojio srebro na 200 metara na Svetskom kupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stjepanović osvojio srebro na 200 metara na Svetskom kupu

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je srebrnu medalju poslednjeg dana Svetskog kupa u Dubaiju.

U trci na 200 metara slobodno naš olimpijac bio je drugi sa vremenom 1:46.63 minuta, a zlato mu je izmaklo za samo tri stota dela sekunde.

Pobedio je svetski prvak, Britanac Džejms Gaj, dok su iza Stjepanovića bili Francuzi Žeremi Stravijus i Janik Anjel, osvajači zlata i srebra na OI u Londonu, zatim Britanac Robert Renvik, šampion sveta iz Kazanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Jako sam zadovoljan, iako nisam uzeo zlato. Uradio sam ono što znam najbolje, a to je da krenem jako. I dalje nemam snage za poslednjih 50 metara, ali biće i to spremno dok ne dođu Olimpijske igre. Ovo mi daje motivaciju za sledeći ciklus takmičenja", rekao je Stjepanović posle trke.

Tokom vikenda srpski plivač je osvojio ukupno tri medalje, dva srebra i bronzu, ispunio je olimpijsku normu na 100 metara slobodno, ostvario lični rekord na toj deonici i ispunio sva očekivanja.

"Generalno, celo takmičenje bilo je odlično, možda čak i iznad očekivanja, što je jako dobra stvar. Sada me čeka period treninga, na kojima ću se potruditi da popravim uočene nedostatke i podižem formu za ono što je najvažnije, a to je Rio", zaključio je Stjepanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.