Stiže novi član ABA lige: Poslali ponudu od ČETIRI I PO MILIONA EVRA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 13:00

Stiže novi član ABA lige: Poslali ponudu od ČETIRI I PO MILIONA EVRA

Ovo će se teško odbiti.

Utakmicama juniorske ekipe iz Dubaija - tačnije, Falkons Akademije - počeo je proces ulaska ambicioznog projekta iz UAE u ABA ligu, o čemu tek treba konačnu odluku da donesu klubovi koji su u statusu vlasnika.

Koliko je namera Dubaija da postane deo regionalne lige ozbiljna, pokazuje i ažurirana ponuda koja je nedavno stigla.

Prema nezvaničnim informacijama Mocart sporta, Dubai je "podigao ulog" i na sto stavio 4.500.000 dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što bi kroz sponzorske ugovore uneo u ligu za učešće u naredne tri sezone! Podsetimo, prvobitna ideja bila je da klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plati 3.000.000 za dve godine, ali je sada računica drugačija, odnosno postoji spremnost da se saradnja ugovori na jednu sezonu više.

Dubai bi za takmičarske 2024/25, 2025/26 i 2026/27 platio po 1.500.000 dolara, a taj novac bio bi iskorišćen da se pokriju troškovi avionskih karata za klubove učesnike, čelnike i sudije Jadranske lige tokom putovanja u Persijski zaliv u trogodišnjem periodu.

Kako se može čuti, u ponudi postoji i klauzula po kojoj bi pre isteka saradnje mogao da se produži ostanak Dubaija u ABA ligi do pet godina. Naravno, pod uslovom da do konačnog dogovora i potpisivanja sporazuma dođe.

Još iz prvobitnog pisma koje je iz Dubaija stiglo regionalnim klubovima postojala je ideja da se konačna odluka donese do kraja februara, posle čega bi se u martu pristupilo potpisivanju i razmeni dokumentacije.

Da bi Dubai uopšte mogao da dobije mogućnost ulaska, odluku mora da donese Skupština ABA lige i, prema Statutu, samo bi jednoglasna odluka klubova mogla da otvori regionalna vrata projektu koji svoju budućnost kasnije vidi i u Evroligi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.