Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 20:59

Stiže nova generacija trenera: Del Pjero, Vijeri, De Rosi, Pacini, Makarone…

Legende italijanskog fudbala u školi za trenere

Italijani se ponose svojom školom trenera koja je dala velikane poput Vitorija Poca, Enca Bearcota, Nerea Roka, Ariga Skaija, Đovanija Trapatonija, Marčela Lipija, Fabija Kapela, Karla Anćelotija…

Poslednjih godina ta škola baš i ne stvara velika imena kao što je ranije. Maks Alegri, Antonio Konte i Mauricio Sari su najpoznatiji izdanci italijanske škole u ovoj deceniji, ali polako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stasava generacija novih i modernih trenera. U Seriji A su se afirmisali Simone Inzagi, Roberto De Zerbi, Đenaro Gatuzo, Hrvat Ivan Jurić koji je italijanska škola, dok su nešto duže na plodove rada čekali Đan Pjero Gasperini i Stefano Pioli.

A u školu za trenere su danas krenula još neka velika imena italijanskog fudbala. FS Italije je objavio da su UEFA kurs za trenera sa A licencom upisali Alesandro Del Pjero, Kristijan Vijeri, Danijele De Rosi, Rikardo Montolivo, Đampaolo Pacini, Masimo Makarone, Injacio Abate, Alesandro Matri, Danijele Gastaldelo, Federiko Balcareti, David Pizaro, Đanluka Kurći i Andrea Kosta.

Na koga se od njih kladite da će postati veliko trenersko ime? Nama De Rosi najviše ‘miriše’ na dobar trenerski materijal...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.