Stiv Ker ne očekuje Jokića na SP? Plaši se samo Dončića i Adetokumba

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 22:43

Stiv Ker ne očekuje Jokića na SP? Plaši se samo Dončića i Adetokumba

Selektor košarkaša SAD Stiv Ker veruje da će njegov tim biti spreman za predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i FIlipinama.

Mundobasket počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra, Amerikanci su svakako prvi favorit za zlato.

"Zaista je uzbudljivo što je ovde, na nama je sve“, rekao je Ker, kada je Nejsmit trofej stigao u SAD kao deo turneje.



"To je nešto za šta smo se pripremali neko vreme. Dok zaista ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osetimo napetost treninga i utakmica, još uvek je daleko. Uskoro počinje trening kamp. Tim je imenovan. Stručni štab je počeo sa pripremama. Zaista je uzbudljivo. To je ono zbog čega smo svi ovde i spremni smo da krenemo",
rekao je Ker.

Ker računa na košarkaško iskustvo koje ima njegov tim, posebno na MVP Svetskog prvenstva do 19. godina iz 2015. godine Džejlena Bransona, koji može da pomogne svom timu da podigne Nejsmitov trofej.



"Definitivno ću ući sa vizijom da Džejlen Branson preuzme prilično veliku ulogu, s obzirom na način na koji igra i njegov uspeh na nivou FIBA na prošlim turnirima“
, rekao je Ker, koji je govorio i o tome koliko će Mikal Bridžis iz Bruklina biti važan šraf u njegovoj mašineriji.

"Nema sumnje da će Bridžis biti veliki faktor za našu odbranu. Kada kao trener uđete u ove stvari postavite pitanje: 'Pa, ko će da čuva Luku Dončića, ili ko će da čuva Janisa Adetokumba?' Jedan od razloga zašto smo sastavili spisak na način na koji smo to uradili jeste da imamo više opcija za ovakve stvari."

"Ono što traži FIBA takmičenje je svestranost. Potrebna je veličinu u odbrani i mogućnost da menjate i čuvate više pozicija, a onda želite da kreirate. Potrebni su momci koji mogu da šutiraju, ali i da spuste loptu i da budu dobri dodavači", rekao je on.

SAD će trening kamp održati od 3. do 6. avgusta u Las Vegasu pre nego što će učestvovati u nizu pripremnih utakmica za SP.

Košarkaši SAD će igrati i Slovenijom 12. avgusta i Španijom 13. avgusta u Malagi, a sa Grčkom i Nemačkom 18. i 20. avgusta u Abu Dabiju.

Amerikanci će igrati u grupi C na SP zajedno sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.