Izvor: Mondo, 20.Mar.2018, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigle kazne za tuču u Splitu: "Hlađenje", novac..

Haos u dalmatinskom derbiju došao je na "naplatu".

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Košarkaši Splita i Zadra tukli su se kao u kafani tokom utakmice u nedelju, nakon što je igrač Zadra Preston Nouls "skočio" na Pavla Marčinkovića, košarkaša domaćih.

Posle dugog većanja, sudije su isključile igrače sa obe klupe, pa se do kraja igralo "četiri na četiri", a disciplinci lige u utorak su napisali zvanične kazne.

Preston Nouls neće smeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da igra sedam utakmica, Marčinković pet, a njegov saigrač Mate Kalajdžić dve. Klubovi će platiti po 50.000 kuna kazne.

"Ovim putem takođe izražavamo žaljenje zbog predmetnog incidenta te se nadamo kako se takve i slične situacije više neće događati na košarkaškim terenima. Košarka i sport uopšte trebaju se temeljiti na načelima sportskog ponašanja i "fair playa" bez upotrebe fizičke sile ili bilo kakvih drugih oblika neprimjerenih ponašanja", saopštio je Košarkaški savez Hrvatske.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.