Stigao golman Božović

Izvor: Politika, 15.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao golman Božović

Od Slaviše Jokanovića, novog trenera Partizana se očekuje da tokom priprema istakne svoju ideju o timu koji će izneti najveći teret u nastavku prvenstva. Imajući u vidu da tim iz Humske gaji pobedničke ambicije, jasno je da su novom treneru potrebni novi igrači. Agilna uprava je od početka prelaznog roka napravila dva poteza – prvo je angažovan napadač Čadikovski, a od juče novi član "crno–belih" je Mladen Božović. Visoki (196 cm) golman podgoričke Budućnosti potpisao je četvorogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ugovor, a narednih dana, do početka priprema 23. januara, očekuju se nova pojačanja, pre svih Risto Lakić, i Belgijanac Džonatan Valasijak, dok predsednik Tomislav Karadžić tvrdi da će Partizan uskoro kupiti i jednog Brazilca...

– Još letos sam razgovarao sa ljudima iz Partizana, tada su mi rekli da će me pratiti. U dresu Budućnosti sam dobro branio i to je bila najbolja preporuka da pređem u Beograd. Lako smo se dogovorili, jer Partizan je moj najomiljeniji klub, priznao je Mladen Božović.

Podgoričani su od Partizana za prelazak darovitog golmana dobili oko 150.000 evra.

– Ne plašim se konkurencije, jer verujem u svoje mogućnosti – kaže Mladen Božović ,koji je fudbalsku karijeru započeo u Zabjelo, jedno vreme je branio boje Budućnosti iz Dobanovaca, a od 2003. godine je član Budućnosti iz Podgorice.

Tako će dba najbolja crnogorska golmana Darko (trenutno prvi čuvar mreže) i Mladen Božović braiti gol srpskog jesenjeg šampiona, a ko će od njih dvojice više zadobiti povenjrenje trenera Jokanovića ostaje da se vidi tokom priprema u Dubajiu i naravno kroz prijateljske mečeve.

Partizan će 23. januara početi pripreme za drugi deo prvenstva. Prvu fazi "crno – beli" će obaviti u Beogradu a 4. februara sledi odlazak na dvonedeljne pripreme u Dubaiji.

--------------------------------------------------------------------------

Tomić: Pripreme počinju na vreme

Gotovo svi članovi najelitnije srpske fudbalske lige, sem Partizana, počeli su pripreme za drugi deo šampionata. Mnogi se pitaju zbog čega jesenji prvak tako kasno kreće u odbranu "jesenje titule", a sportrski direktor Ivan Tomić nam je dao vrlo zanimljiv odgovor:

– Partizan je i letos počeo pripreme negde oko 37 dana pre prve značine utakmice. To ase pokazalo kao sjajan potez jer smo na vreme tempirali formu, naši fudbaleri su bez provlema držali visok nivo igre, na kraju, najbolji pokazatelj je rezultat koji smo ostvarili. Zbog toga sa pripremama krećemo nešto kasnije.

--------------------------------------------------------------------------

Domaći igrači u prednosti

Partizan će pokušati da angažuje još dvojicu igrača, jednog desnog beka i štopera. O tome sportski direktor kaže:

– Želimo pre svega proverene fudbalere, pominju se Lakić, Ninkov, Stevanović, ali videćemo. Ako, ne budemo uspeli da nađemo rešenje ovde, onda ćemo pojačanja tražiti u inostranstvu. Iskreno, više bih voleo da se pojačamo sa igračima iz naše lige.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.