Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 16:25

Stigao Čupo, Leva će ponekad dobiti slobodno...

Bajern doveo napadača za kog niko nikada nije platio obeštećenje...

Njega i njegova dostignuća u smiraj karijere malo ko može da razume. Igrao je za uspevane velikane poput Hamburgera i Nirnberga, sa Stoukom pre nekoliko godina ispao iz lige, davao "neke" golove za Majnc i Šalke, ali ko je mogao da pretpostavi da će Erik Čupo Moting (31) posle Pari Sen Žermena uspeti da napravi još jedan veliki transfer. Ili bolje reći da potpiše još jedan veliki ugovor, potšo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dolazi kao slobodan agent.

Evo je i foto-potvrda, nije bila šala ono o čemu su tokom jučerašnjeg dana brujali evropski mediji: Čupo je Moting je novi napadač Bajerna i to će biti najmanje narednih godinu dana!

Koliko sam izbor Bajerna iznenađuje toliko je bilo za očekivati da prvak Evrope konačno kupi/dovede još jednog centarfora, jer od odlaska Sandra Vagnera Bajern nema opciju dva za tu poziciju. Celu stvar verovatno je pogurao ubedljiv poraz od Hofenhajma, kada je Flik odmarao Levandovskog. Šansu je dobio od prvog minuta Džošua Zirkzee i pokazao da još nije na potrebnom nivou kako bi mogao da odmeni Poljaka.

Ovo verovatno znači da će do kraja dana Zirkze otići negde na pozajmicu...

Zanimljivo za Čupa Motinga jeste da mu je ovo peti besplatni transfer u profi karijeri. Uvek kada je menjao klub, dakle, činio je to bez obeštećenja. I to je svojevrstan kuriozitet za današnje vreme. Pogotovo ako se zna da su ga uzimali i te kako platežno moćni klubovi. Platio je doduše Nirnberg za njega 45.000 evra 2009. godine, ali za pozajmicu...

Bajernu ovog leta i jeseni nije bilo lako da pronađe ono što je tražio na tržištu - desnog beka, centrfora, krilo, centralnog veznog. Razlog leži u tome što je uglavnom otvoreno nastupao, ne skrivajući da traži alternative za Benžamana Pavara, Roberta Levandovskog, Kingslija Komana i nekog od startnih centralnih vezista.

Erik Čupo Moting nije mnogo razmišljao kada je dobio poziv. I apsolutno ga razumemo. Ponovo će biti srećan što će da greje klupu, ovoga puta najboljem napadaču na svetu.

"Pa ko ne bi voleo da igra za Bajern? Srećan sam što se vraćam u Bundesligu, klub koji uvek napada sve trofeje. Radujem se budućim uspesima", kazao je napadač iz Kameruna.

Nije loše za kraj karijere, zar ne?

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.