Stević pobednik Trke kroz Srbiju

Izvor: Studio B, 16.Jun.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stević pobednik Trke kroz Srbiju

Srpski biciklista Ivan Stević, član rumunske ekipe Tušnad, pobednik je 53. Trke kroz Srbiju, pošto je u današnjoj poslednjoj etapi od Sremske Mitrovice do Beograda sačuvao prednost i na kraju za sekund nadmašio Poljaka Pjotra Kirpsa.

Treće mesto u generalnom plasmanu sa devet sekundi zaostatka osvojio je Slovak Patrik Tibor. U današnjoj etapi dugoj 124 kilometra pobedio je Turčin Ahmet Orken, ispred Italijana Leonarda Pinicota i Bugarina Momčila Robova. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Trka kroz Srbiju održana je pod visokim pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a žutu majicu Steviću predala je ministarka sporta Alisa Marić. 

Trka je održana pod sloganom "Turizam, kultura i biciklizam zajedno - putevima rimskih imperatora", bila je duga oko 900 kilometara, sa 18 prolaznih ciljeva, a 120 takmičara vozilo je od Medijane, preko Feliks Romulijana, prema Viminacijumu i Sirmijumu do Singidunuma. 

Trka kroz Srbiju je manifestacija od značaja za Republiku Srbiju, a podršku su pružili Ministarstvo finansija i privrede, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo kulture i informisanja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stević pobednik "Trke kroz Srbiju"

Izvor: B92, 16.Jun.2013

Srpski biciklista Ivan Stević, član rumunske ekipe Tušnad, pobednik je 53. "Trke kroz Srbiju"...Stević je tako odbranio titulu pošto je tokom poslednje etape, vožene od Sremske Mitrovice do Beograda, sačuvao prednost i na kraju za jednu sekundu nadmašio Poljaka Pjotra Kirpsa...Treće mesto u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.