Šteta: Brazil u finalu, Srbija u meču za bronzu!

Izvor: Mondo, 06.Avg.2017, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta: Brazil u finalu, Srbija u meču za bronzu!

Naše devojke započele su "kambek" u četvrtom setu, stigle nadomak "majstorice", ali su tu zaustavljene. U nedelju u 9.00 za treće mesto.

"Kambek" u koji su krenule kada je delovalo da je sve izgubljeno doveo ih je nadomak petog seta, ali su tu naše najbolje odbojkašice ponovo stale.

Ni ove godine, ženska reprezentacija Srbije neće igrati finale Svetskog gran prija, ali će šansu za treću medalju u istoriji devojke imati u meču za bronzu.

Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - Brazil 25:20, 23:25, 14:25, 23:25.

Statistički gledano, presudile su individualne greške naših odbojkašica, mada su neke od tih grešaka bile iznuđene taktičkim potezima rivala. Ukupno - 12:26 u poenima osvojenih iz grešaka dovoljno govori o tome šta je odnelo prevagu. Srbija je, recimo, napadom osvojila više poena od rivala - 58:50.

Ubedljivo najtrofejnija selekcija u istoriji "ženske Svetske lige" ušla je u polufinale tek nakon što je u petak donaćin Fajnal siks turnira, Kina, izbegla poraz od Holandije koja nije iskoristila - šest meč lopti!

Srbija: Bjanka Buša 0, Sanja Malagurski -, Bojana Živković 1, Tijana Malešević 1, Ana Antonijević 2, Brankica Mihajlović 9, Stefana Veljković 7, Teodora Pušić -, Ana Bjelica -, Ana Stevanović 4, Milena Rašić 15, Tijana Bošković 32, Bojana Milenković 3, Jelena Blagojević (libero).

Ovaj poklon Holanđanki, Brazilke su ove subote ujutru po našem vremenu pretvorile u preokret u meču sa timom Zorana Terzića, u kojem je "nešto proradilo" pri rezultatu 12:17 u četvrtom setu i, nažalost, "nešto stalo" pri rezultatu 22:20 u istom setu.

Serijom 10:3 u trenutku kada je poraz već mogao da se "vidi" na semaforu, olimpijske vicešampionke nagovestile su da bi u sudaru sa 11-ostrukim osvajačica,a Svetskog gran prija mogle da izbore peti set i dramu u Nankingu dovedu do vrhunca, ali je selektor Žoze Roberto Lagoš Gimaraeš zatražio tajm-aut posle kojeg je Monik odservirala as udarac i to je bio početak poslednjeg u nizu preokreta na meču koji je trajao sat i 52 minuta.

Fantastična Tijana Bošković, koja je uz mnogo uložene energije donela našem timu 32 poena (!?) uštopovana je u narednom napadu, koji je Brazil brzom kontrom pretvorio u izjednačenje 23:23, a onda naš tim zaista nije imao ni sreće, jer je jedan nekontrolisan smeč Selen Pinto dotakao prst naše Jelene Stevanović.

U narednom napadu, Brazilke su dvojnim blokom stigle do novog finala u kojem će imati priliku da osvoje 12. titulu, a četvrtu u poslednjih pet sezona.

U drugom polufinalu sastaće se Kina i Italija (subota, 14.00, Arena sport 1), posle čega ćemo saznati ime rivala našeg tima u borbi za bronzu (nedelja, 9.00, Arena sport 1). Finale je u nedelju u 14 časova uz još jedan direktan prenos.

Terzićeve izabranice ostvarile su skor 9-3 ove sezone u Svetskom gran priju, uz dva poraza od Brazila, koji smo u Turskoj 8. jula pobedili rezultatom 3:0. Na završnici u Kini, Srbija je u Grupi K1 pobedila i SAD i Italiju, ali se neće boriti za zlato.

Koliko nisu imale rešenja za Tijanu Bošković, koja je osvojila 24 poena napadom, pet blokom i tri iz servisa, uz kapitenski učinak Milene Rašić u najvažnijim momentima prvog i četvrtog seta sa 13 poena iz tempa i dva blokom, Brazilke su uspele da uštopuju najefikasniju igračicu dosadašnjeg toka turnira, Brankicu Mihajlović, koju su svele na - za njene standarde - simboličnih devet poena iz 22 napada. Statistički najlošija bila je Bjanka Buša koja se verovatno ni sama ne seća kada je poslednji put iz devet pokušaja osvojila nula poena na jednom meču. Stefana Veljković imala je 70 odsto uspešnosti sa sedam poena iz deset napada.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.