Stepandić: Ne vidim svrhu svega

Izvor: B92, 07.Feb.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stepandić: "Ne vidim svrhu svega"



Posle prvog četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, i ubedljive pobede Zvezde protiv Borca, trener čačanskog tma Milovan Stepandić čestitao je pobedu protivniku, ali se i osvrnuo na situaciju u srpskoj košarci. "Apsolutno zaslužena pobeda Zvezde. Ovo je realan odnos dva tima. Ja na ovo upozoravam već godinu dana. Prođe kolo domaće lige, a da u novinama nema ni rezultata.

Došli smo na ovaj finalni turnir na osnovu plasmana u ligi i na osnovu finala kupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije u kojem smo igrali sa Zdravljem i na kojem nije bio niko iz košarkaškog Saveza. Ne vidim koja je svrha takvog načina formiranja kupa. Ova razlika je realnost u odnosu na ono koliko naša liga zaostaje za NLB-om. Mi u manjim klubovima pravimo igrače za Partizan, Zvezdu, FMP i Hemofarm, ali ukoliko se ovako nastavi nećemo biti u mogućnosti više to da radimo.

Razlika se sve više povećava između NLB i naše lige, kao što se povećava i razlika između naše i prve B lige. Ovo nema veze sa Zvezdom. mi nismo navikli na ovako oštar kriterijum, ali svejedno želim im sve najbolje u nastavku takmičenja", rekao je Stepandić.

Trener Zvezde Stevan Karadžić zadovoljan je pristupom svog tima i sigurnom pobedom.

„Drago mi je što sam u Nišu posle dužeg vremena. Poslednji put sam bui kao igrač. Radostan sam što je bilo dosta publike u Čairu obzirom da je tek prvi dan. Spemali smo se za ovaj meč jako ozbiljno, zato što smo znali da se u kupu desi često da slabiji pobedi boljeg. Znali smo da ako uđemo ozbiljno, pogotovo u odbrani, da nam pobeda ne može izmaći. Tek je u finišu došlo do izražaja čvrstina i fizička snaga i tada smo prelomili. Veliki je hendikep povreda Stivena Markovića, koji je otišao na snimanje. Zbog toga nisam mogao da odmorim Kuka."

Karadžić se posle toga nadovezao na izlaganje svog kolege iz Borca.

„Slažem se da je svake godine jaz između NLB i naše lige sve veći. Jedan od razluga je i taj što je 20 igrača najboljih igrača koji su prošle godine igrali Superligu i NLB ligu je otišlo u inostranstvo. Taj veliki odliv igrača šteti našoj košarci, kao što je Duda rekao nije šteta kad odu već formirani igrači, već oni koji se još nisu formirali. Razlog je velika oskudica para u našim klubovima, čak i onim najvećim", rekao je Karadžić.

Kapiten Zvezde Tadija Dragićević rekao je da je pristup njegovog tima presudio.

„Uvek je najteže igrati dobijene utakmice na papiru. Ušli smo od starta maksimalno angažovano kako bi nametnuli svoj ritam. Nismo želeli da uđremo u egal završnicu, što nam se ove sezone dešavalo. Držali smo 10 do 15 razlike ceo meč zahvaljujući odličnoj odbrani. Borac ima mlad i dobr tim i želim im sve najbolje. Imamo jedan dan odmora da se spremimo za narednog protivnika."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.