Stefanović pred Cedevitu: Znamo s kim igramo

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 23:40

Stefanović pred Cedevitu: Znamo s kim igramo

Košarkaši FMP-a u subotu od 18.30 sati igraju prvi meč plej-ofa ABA lige protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani.

Trener FMP Nenad Stefanović ističe da je ponosan što se njegov tim našao u doigravanju i ove sezone.

"Veliko je zadovoljstvo što smo drugu godinu zaredom u plej-ofu. Drago mi je posebno zbog toga što je FMP pre dve godine bio u poziciji da je Mega bila ubedljivo ispred, a Borac nas izbacio u Superligi. Sada smo treći srpski tim, drugu godinu zaredom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to mi pričinjava zadovoljstvo. Ove godine smo uspeli da ponovimo uspeh. Bili smo iza velike četvorke i te su stvari koje me raduju – FMP kao klub je došao u poziciju da se govori da je očekivano da se nađe u plej-ofu. Znamo s kim igramo, dobro se poznajemo. Imali su promenu trenera i neke nove stvari koje su uveli u igru. Glavno je da li će Ferel igrati jer nije u sastavu već mesec dana. Mi se spremamo kao da je u tu, a dobro je i to što uporedo imamo mečeve domaćeg prvenstva kao što je bio ovaj protiv Spartaka", rekao je Stefanović.

Košarkaš Aleksa Stepanović očekuje veliku bprbu u seriji.

’Očekuje nas teška utakmica, imamo skor 1-1 sa njima, kao i prošle godine. Iskusna su ekipa koju predvode Adams i Ferel. Pod košem je najbitnije zaustaviti Alena Omića koji na niskom postu pravi veliku razliku. Znaju da igraju, trebalo bi da zaustavimo tranziciju i znamo da neće biti lako. Imamo šansu, pokazali smo to ove sezone, verujem da imamo čemu da se nadamo. Lično volim da igram brže, pogotovo poslednjih godina. Vidi se da taj stil voli dosta trenera u Evropi, ali moramo da prepoznamo momenat kada je potrebno da se stane na loptu i iskontroliše utakmica", rekao je Stepanović.

Drugi meč serije igra se u 6. maja u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cedevita Olimpija bolja od FMP-a

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 20:43

Košarkaši FMP-a izgubili su od Cedevite Olimpije 87:77 u prvom meču plej-ofa ABA lige...Tim iz Ljubljane odbranio je domaći teren i poveo je u seriji sa 1:0...Jogi Ferel predvodio je pobednički tim sa 20 poena i pet asistencija, Alen Omić je pratio sa 15, dok je Adam postigao 12, a Matković jedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.