Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 06:44

Stef Kari šou! Savršena četvrtina i 45 poena Klipersima za poneti (VIDEO)

Nemanja Bjelica završio meč sa šest poena

MVP, MVP! Već se ori, a jedva da je sezona počela. Razlog - Stef Kari. Haubica Golden Stejta proradila je protiv Los Anđeles Klipersa. Neverovatni šuter završio je duel sa 45 poena, dao osam trojki, a posebno će se pamtiti prva četvrtina u kojoj je dao 25 poena bez promašaja (5/5 za tri). Na kraju je bilo 114:112.

Uzbudljiv je to bio duel sve do poslednjih sekundi. Voriorsi su napravili razliku 12-0 u poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četvrtini, igralo se u talasima sa obe strane i bilo je teško predvideti ko će izaći kao uspešniji. Veliku ulogu imao je Demion Li sa dve trojke u završnici. A onda je ponovo Kari preuzeo glavnu ulogu sa dve trojke. u poslednjem minutu Klipersi su tražili Džordža po svaku cenu, a on je promašio trojku. Kada je Grin na 11 sekundi pre kraja ubacio dvojku delovalo je da je kraj, a onda je Džordž dao daleku trojku. Ušlo se u penal-završnicu,Kari je pogodio oba penala. Potom je Zubac dao prvo, potom je promašio drugo, ali njegov tim nije uspeo do lopte.

Posle Lejkersa, pred Voriorsima pali su i Klipersi.

Duh današnje NBA lige mogao je dobro da se oseti u prvom poluvremenu. Prvi udarac zadao je Golden Stejt, tačnije Stef Kari. Moćni šuter postigao je 25 poena u prvoj četvrtini (izjednačio svoj rekord), dva manje od celog tima Klipersa! Šutirao je 9/9 iz igre, 5/5 za tri poena. Savršena četvrtina koju je Golden Stejt dobio 44:27.

A onda su Klipersi već do poluvremena uspeli da preokrenu rezultat i to u gostima. Pol Džordž povukao ekipu i uz pomoć Bledsoa i Zubca odveo goste do prednosti od 67:66 na poluvremenu. Pravi rolerkoster.

Dobru ulogu u prvom poluvremenu imao je i Nemanja Bjelica sa šest poena sa klupe za 12 minuta u igri čime je samo nastavio ono što je prikazao protiv Lejkersa. Posle povratka Klipersa u drugoj deonici bilo je jasno da će meč biti uravnoteženiji, pa je posle toga usledila velika borba za svaku loptu, trčalo se brzo u kontri, a i Bjelica je dobio svoju šansu kada je udelio jedno dobro dodavanje.

Kako se utakmica primicala kraju, bilo je sve jasnije da će biti rešena u neizvesnoj završnici.

A tamo je Stef Kari mnogo jak.

NBA - rezultati

Atlanta - Dalas 113:87

/Rediš 20 - Dončić 18/

Majami - Milvoki 137:95

/Hirou 27 - Adetokunbo 15/

Golden Stejt - Los Anđeles Klipers 114:112

/Kari 45 - Džordž 29/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.