Stav Makedonaca jasan: Najstroža kazna za Arnautovića

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 23:23

Stav Makedonaca jasan: Najstroža kazna za Arnautovića

Još uvek se ne smiruju strasti zbog sukoba Marka Arnautovića i Ezdžana Alioskog, a Fudbalska federacija Severne Makedonije traži najstrožu kaznu.

Još uvek nije jasno šta se desilo nakon trećeg gola Austrije, a pominje se navodni nacionalistički ispad napadača srpskog porekla.

"Fudbalski savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vas obaveštavamo da smo UEFA poslali zvaničan dopis u kome tražimo najstrožu kaznu za Arnautovića. Kao ‘kuća fudbala’ uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vređanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo“, navodi se u saopštenju makedonskog saveza.

Arnautović se već izvinio i poručio da nije rasista. Međutim, njega očekuje velika kazna ukoliko se utvrdi da je bilo nacionalističkih ispada.

Austriju u narednom susretu dočekuje Holandija, dok Makedonija igra sa Ukrajinom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.