Stauskas zvanično u Baskiji, Himki ozbiljno preti da otme tron CSKA

Izvor: B92, 01.Avg.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stauskas zvanično u Baskiji, Himki ozbiljno preti da otme tron CSKA

Kanadski košarkaš Nik Stauskas zvanično je novo pojačanje Baskonije, saopštio je klub iz Španije.

Stauskas, nekadašnji osmi pik na NBA draftu, biće veliko pojačanje za ekipu iz Baskije koja je ovog leta pretrpela brojne promene.

Ekipu su napustili Marselinjo Uertas, Darun Hilard, Vensan Poarije, Johanes Fohtman, Džalen Džouns i Tadas Sedekerskis.

Stauskas je četvrto pojačanje Baskonije, u koju su prethodno došli Pjerija Henri, Majkl Erik i Jusufa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fal.

Draftovali su ga Sakramento Kingsi 2014. godine, potom je igrao u Filadelfiji, odnosno Bruklinu, Portlandu i Klivlendu.

Najbolja sezona mu je bila 2016/2017 kada je odigrao 80 utakmica za 76erse i prosečno beležio 10 poena, tri skoka i dve asistencije.

Kada je reč o drugim vestima, već smo pisali o Ronu Bejkeru u moskovskom CSKA, a kako prenosi Donatas Urbonas njihov veliki rival Himki pregovara sa Jonasom Jerebkom.

Jerebko, koji je u NBA otišao 2009. godine, u najjačoj ligi na svetu igrao je za Detroit, Boston, Jutu i Golden Stejt. Odigrao je 635 utakmica u NBA i ima prosek od šest poena i četiri skoka.

Himki je ovog leta napravio remont i pojačao se sa ozbiljnim igračima – u Podmoskovlje su stigli: Stefan Jović, Sergej Karasjov, Dairis Bertans, Janis Tima, Devin Buker, Timofej Mozgov, Džeremi Evans... a tu su još Aleksej Šved, Entoni Gil, Zajcev, Vjaltsev i Monja.

Ukoliko dođe i Jerebko, Himki će imati jedan od najjačih sastava u Evropi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVO NBA IME STIGLO U EVROPU: Evroligaš doveo ozbiljno pojačanje! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2019

Spremni dočekuju start sezone...Kanadski košarkaš Nik Stauskas zvanično je novo pojačanje Baskonije, saopštio je klub iz Španije...Stauskas, nekadašnji osmi pik na NBA draftu, biće veliko pojačanje za ekipu iz Baskije koja je ovog leta pretrpela brojne promene. Ekipu su napustili Marselinjo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.