Statistika ne laže: Evo zbog čega je Matić nezamenljiv u Čelsiju

Izvor: Sportal.rs, 27.Feb.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statistika ne laže: Evo zbog čega je Matić nezamenljiv u Čelsiju

Srpski fudbaler Nemanja Matić neće moći da pomogne Čelsiju u finalu Liga kupa zbog dva meča suspenzije posle crvenog kartona u duelu sa Barnlijem.

Iako, trener "plavaca" Žoze Murinjo tvrdi da Čelsi može i bez Matića do pobede i trofeja, to ipak neće biti lako. Jer statistika ne laže, a ona pokazuje da je Čelsi druga ekipa sa i bez Matića na terenu.

Srpski reprezentativac je bukvalno nezamenljiv od kada je stigao u Čelsi u januaru prošle godine. Matić je do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << odigrao 37 utakmica za londonski tim u svim takmičenjima, dok je propustio samo tri meča.

Od 37 utakmica sa Matićem na terenu Čelsi je dobio 26, na 10 mečeva odigrali su nerešeno i samo jednom su poraženi. Sa srpskim fudbalerom na terenu postižu u proseku 2,2 gola po meču, a primaju manje od jednog, to jest, 0,8 golova po utakmici.

Sa druge strane na tri utakmice bez Matića "plavci" su zabeležili jednu pobedu i dva poraza. Na ta tri meča Čelsi je davao dva gola, ali je odbrana bila daleko slabija, pa je londonski tim takođe primao dva gola po meču u tim susretim.

Jedno je jasno Nemanja Matić je važan šraf u mašineriji Žozea Murinja i njegovo odsustvo na terenu u finalu Liga kupa protiv Totenhema sigurno će biti veliki udarac za tim. Ipak, koga nema bez njega se mora i može, a u kakvoj je golgeterskoj formi Bane Ivanović u poslednje vreme mogao bi da nadomesti izostanak Matića.

(Foto: Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Žoze: O Matiću? Imaću problem

Izvor: B92, 27.Feb.2015

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da nije zabrinut za suđenje u finalu Liga kupa protiv Totenhema...Potugalac je bio besan na sudiju Marka Etkinsona posle duela sa Burnlijem, kada je isključen Nemanja Matić...Prethodno je Ešli Barns divljački startovao na srpskog fudbalera, ali ga Etkinson...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.