Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2020, 19:40

Statistika kaže: Njegoš najkorisniji igrač derbija na Karađorđu

Zvezdin vezista ostavio solidan utisak u trijumfu nad Vojvodinom

Preskočila je Crvena zvezda najveću prepreku u ovom delu sezone i trijumfom nad Vojvodinom na Karađorđu praktično stavila šapu na zvanje jesenjeg šampiona Superlige.

Zvezda je tako napunila pluća kiseonikom pred važno gostovanje Gentu u Ligi Evrope, a neko ko je na stadionu Lala počeo da kupuje sebi veću minutažu za nastavak sezone je Njegoš Petrović.

Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa specijalizovane platforme Instat, Petrović je fudbaler sa najvećim indeksom (289), računajući sve aktere na jučerašnjem meču. Prema načinu na koji se kretao na terenu i prostoru koji je pokrivao od trenera Dejana Stankovića dobio je nešto ofanzivnije zadatke u odnosu na prethodne utakmice, ali mu je to izgleda prijalo i tako bio spona crveno-belih između odbrane i napada.

Kako Instat kaže Njegoš je osvojio šest od osam duela u koje je ušao, što je najveći procenat u Zvezdinom timu (75 posto), a u vazduhu je bio perfektan pa je bio na tri od tri. Nije gubio loptu ni u driblinzima, već je i tu bio više nego siguran tako što je imao dva od dva uspešna prodora. Uz to je kontrolisao i dodavanja gotovo bez greške. Ukupno 34 od 38 dodavanja koje je Petrović poslao prema saigračima bila su uspešna, što je 89 posto uspešnosti.

Logično, mladi vezista je najviše kombinovao sa Gelorom Kangom. Oni su ukupno razmenili 19 dodavanja. Bio je Petrović dobar i u destrukciji protvničkih napada, pa je ukupno šest puta oduzeo loptu rivalu, a u dva navrata se to desilo na protivničkoj polovini, pa je i u tom parametru bio najbolji u Crvenoj zvezdi.

"Bitno je da smo osvojili nove bodove. Ne gledam statistiku, ne bavim se time, ali mi prija kada budem zadovoljan sopstvenom partijom, što je bio slučaj u meču sa Vojvodinom. Ipak, tim je iznad svega, svi smo u funkciji toga da osvojimo titulu i potrudićemo se da to i ostvarimo. Imamo gust raspored do kraja polusezone, a nastojaćemo da nastavimo sa pobedama", rekao je Petrović.

Crvena zvezda u četvrtak od 18.55 gostuje Gentu u meču četvrtog kola grupne faze Lige Evrope i pozitivan rezultat na tom susretu mogao bi srpskog šampiona da dovede na prag evropskog proleća.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.