Starović: Vojvoda Putnik bio simbol hrabrosti, odlučnosti i požrtvovanosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 12:33

Starović: Vojvoda Putnik bio simbol hrabrosti, odlučnosti i požrtvovanosti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović izjavio je danas da je vojvoda Radomir Putnik bio simbol hrabrosti, odlučnosti i požrtvovanosti, čija su mudrost, strategija i vojničko umeće bili ključni u borbama i da su definisali tok ne samo srpske istorije, nego istorije Balkana i Evrope.
Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, Starović je na Novom groblju u Beogradu predvodio državnu ceremoniju povodom obeležavanja 107. godišnjice smrti vojvode Radomira Putnika, koju je organizovao Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije.
Ministar je rekao da je vojvoda Putnik jedan od najvećih vojskovođa Srbije, čije je nasleđe i doprinos...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Starović: Ljudska prava, demokratija i vladavina prava treba da važe za sve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović kritikovao je danas izjavu predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani o tome da se vlada u Prištini zalaže za ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava, ističući kako bi ta prava trebalo da se primenjuju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.