Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 12:26

Stara ekipa na novoj adresi: Kori Volden opet sa Trinkijerijem i Jaramazom

Amerikanac u Bajernu do leta 2023.

Okuplja se stara ekipa, samo na novoj adresi. Sarađivali su Andrea Trinkijeri, Ognjen Jaramaz i Kori Volden u Partizanu, a u budućnosti će u Bajernu. Posle doskorašnjeg košarkaša Partizana, italijanskom stručnjaku na klupi bavarskog tima na raspolagaju je i Amerikanac, koji mu je vodio igru dok je komandovao crno-belima, a minulu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi.

Klub iz Minhena potvrdio je da je 29-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šuter potpisao ugovor do leta 2023. i pojasnio da će se u Audi domu pojaviti sredinom avgusta za kad je zakazan početak priprema nemačkog tima za narednu sezonu.

Trenera Trinkijerija poznajem iz Beograda, imali smo sjajnu sezonu (2019/20), vodili u svim takmičenjima do prekida usled pandemije virusa korona. Tad smo se snažno povezali. Želim da mu pomognemo koliko god mogu da u Minhenu ostvarimo dosta uspeha. Žan Marko Šiško mi je poznat iz ABA lige, iz perioda dok je nosio dres Primorske, izvanredan je asistent, dok sam ja više šuter. Jedan drugom savršeno odgovaramo i nadam se dobroj saradnji. Jedva čekam da radim ne samo sa njim, već i sa ostalim košarkašima i stručnim štabom Bajerna“, rekao je Kori Volden.

𝑺𝑬𝑹𝑽𝑼𝑺 𝑪𝑶𝑹𝑬𝒀 👋

Welcome to the Bayern Family, Corey Walden!

🔗 Mehr zu #Walden2023: https://t.co/GaZYVWHovY#FCBB #FCBB2023 #CoreyWalden @EuroLeague

Amerikanac je napustio Crvenu zvezdu pošto je prosečno beležio 10,5 poena i 1,8 skokova po utakmici u Evroligi, dok je na abaligaškim parketima crveno-belima pomogao da osvoje prsten tako što je pucao trojke malo ispod 41 procenat.

Kori Volden je odavno bio na našoj listi želja. Dobro poznaje Trinkijerijev sistem, odličan je izbor za našeg plejmejkera, a doneće nam kvalitet u odbrambenim zadacima. Sjajan je timski igrač, baš smo srećni što smo ga doveli“, pojasnio je Danijele Bajezi, sportski direktor Bajerna.

Klub iz Minhena prethodno je doveo Ognjena Jaramaza iz Partizana, Otela Hantera iz Makabija iz Tel Aviva, Džošuu Obijesea iz Vircburga i Andrea Obsta iz Ulma.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.