Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2020, 16:17

Stara dama bez Ronalda beži na +7

Leće neće fajterski...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izgleda kao da je prošla godina, a ne četiri dana, od prošlog ponedeljka kada su se oblaci navukli iznad Juventusa pred meč sa Bolonjom. Pričalo sa čak i o otkazu Mauriciju Sariju, širili su se maštoviti scenariji o povratku Alegrija i spašavanju Stare dame od kraha biblijskih razmera. Nad Torinom je lebdeo bauk Murinjovog prokletstva i sezone završene sa “zero tituli”, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kako je Luzitanac govorio hibridnim jezikom između italijanskog, španskog i portugalskog.

Koliko je atmosfera postala relaksiranija u Kontinasi posle poraza Lacija u Bergamu i remija Intera sa Sasuolom, pokazuju i objave na društvenim mrežama fudbalera Juventusa, poput Daglasa Koste. Brazilac je postavio svoju fotografiju na kojoj se napreže da vidi ko je tamo u daljini na tabeli, aludirajući na Lacio i Inter. Večeras Juve može da pobegne na plus sedam odnonso plus 11 bodova u odnosu na dva rivala.

Sari neće moći da računa na trojicu bekova (Aleks Sandro i De Šiljo su povređeni, Danilo ne može da igra zbog crvenog kartona protiv Bolonje) tako da će Matuidi ponovo biti prekomandovan da igra na poziciji levog beka. Mesto Francuza na sredini terena zauzeće njegov zemljak Rabio.

U napadu će biti potvrđen Bernardeski koji je opravdao poverenje u Bolonji, kao i Dibala. Ostaje da se vidi da li će Kristijano Ronaldo odlučiti da preskoči Leće ili gostovanje u utorak na Marasiju protiv Đenove. I pored bioničnog tela i CR7 mora da bude obazriv sa doziranjem minutaže i utakmica u ovom periodu kada se igra u ritmu svaka tri-četiri dana.

Pozitivna okolnost za Sarija je povratak Gonzala Iguaina. Pipita će prvi put biti u protokolu jedne utakmice od nastavka sezone. Najverovantije će početi meč na klupi dok je Daglas Kosta kandidat da zameni Ronalda.

Podsetimo, pored Aleksa Sandra i De Šilja, van stroja su zbog povreda Kjelini, Demiral i Kedira.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

JUVENTUS 4-3-3:Ščesni; Kvadrado, De Liht, Bonuči, Matuidi; Bentankur, Pjanić, Rabio; Bernardeski, Dibala, Ronaldo (D. Kosta).

Trener Lećea Fabio Liverani je ostao sa samo jednim napadačem na raspolaganju, Babakarom. Posle Fariasa, tim iz Pulje je izgubio na najmanje tri nedelje i Lapadulu koji se povredio na meču sa Milanom. Iz nastupa Liveranija na konferenciji za novinare pred meč sa Starom damom dalo se zaključiti da više misli na meč sa Sampdorijom, u sledećem kolu, koji će biti neka vrsta majstorice, nego na okršaj sa Juveom.

S druge strane Leće je u ovoj sezoni osvojilo više bodova na gostovanjima nego kod kuće (14:11) i odigrao je svoje najbolje utakmice daleko od stadiona Via del Mare. Protiv Stare dame, Liverani neće igrati fajterski kao Siniša Mihajlović, već će primeniti istu ili sličnu taktiku kao Rino Gatuzo i Stefano Pioli u Kupu Italije. Naravno, salentinski tim ima manje kvalitetne igrače u svojim redovima, ali se pokazalo više puta da se Juve prilično muči da otvori dobro organizovane i zgusnute odbrane.

Prema najavama, Liverani će igrati čak sa petoricom igrača u defanzivnoj liniji i sa Babakarom koji će biti jedini isturen igrač. Jedina nedoumica oko sastava se odnosi na ulogu spone između veznog reda i Babakara: Saponara ili Falko.

LEĆE 5-3-1-1: Gabrijel; Donati, Mekarijelo, Lučoni, Rosetini, Kalderoni; Mankozu, Tahcidis, Barak; Falko; Babakar.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.