Stankovićev poklekao u finišu – Olimpijakos sa golom viša čeka revanš u Mađarskoj

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 21:44

Stankovićev poklekao u finišu – Olimpijakos sa golom viša čeka revanš u Mađarskoj

Fudbaleri Olimpijakosa savladali su Ferencvaroš u prvom meču plej-ofa Lige konferencija.

Crveno-beli su golom El Kabija u 83. minutu odneli pobedu i sa jednim golom viška putuju u Mađarsku na revanš meč.

Pun stadion Jorgos Karaiskakis je dočekao obe ekipe, istekla je ta zabrana dolaska na stadion u Grčkoj, tako da su se navijači uželeli utakmica.

Krenulo je žestoko na obe strane.

Ferencvaroš je postigao gol posle prvog prekida, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glavom Barnabas Varga pogodio mrežu Olimpijakosa, gde je na klupi prvi put u Evropi sedeo novi trener Hose Luis Mendilibar., koga je doveo novi stari sportski direktor Darko Kovačević.

Kada je glavni sudija meča podigao ruku što je značilo da je Varga bio u ofsajdu nastalo je veliko oduševljenje navijača Olimpijakosa, koje je dalo krila igračima domaćih. Od tog trenutka se rasplamsala borba na Jorgos Karaiskakisu, pa smo videli šanse na obe strane.

Ipak deluje da je u tim trenucima meča Ferencvaroš bio bolji na terenu, imao je jasan plan kako da ugrozi gol crveno-belih. To se videlo na polovini prvog dela meča kada je posle jednog prodora Markinjos šutirao, ali se istakao Paskalakis, potom su gosti ponovo imali nekoliko dobrih napada, ali golovi nije bilo.

Prvu pravu šansu za Olimpijakos je imao El Kabi, kada je pokušao glavom sa oko pet metara, ali je Dibus dobro odbranio. Potom je Olimpijakos pretio i preko Karvalja, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Kako je krenulo drugo poluvreme, tako se situacija na terenu promenila. Lopta je više bila na polovini gostiju, inicijativa je bila na strani Olimpijakosa, dok su gosti uglavnom pretili iz kontri.

Nije uspeo da se odbrani Ferencvaroš, njegova odbrana je pukla u 83. minutu kada je posle centaršuta Rodineija, usledila greška defanzivaca gostiju, koju je iskoristio El Kabi i doveo svoj tim do prednosti.

Molde je bio bolji od Legije, ali ekipa iz Varšave može biti zadovoljna na kraju meča, jer je posle dva gola minusa na kraju meč završila sa 3:2 u korist ekipe iz Norveške.

Šturm iz Graca je bio ubedljiv na svom terenu protiv Slovana iz Bratislave sa 4:1 i može se reći da su veoma blizu plasmana u osminu finala Lige konferencija.

A pobednika nije bilo na meču u Briselu koji se igrao na stadionu Anderlehta, gde su Union Sen Žiloa i Ajntraht iz Frankfurta odigrali 2:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.