Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 23:24

Stankovićev katanačo kao lekcija Klopu i Gvardioli

Zvezda prekinula neverovatan niz Hofenhajma

Crvena zvezda je remijem protiv Hofenhajma overila plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, a "nula" na stadionu Rajko Mitić, dodatnu težinu dobija kad se uzme u obzir da je duel 5. kola grupne faze prvi posle 18 mečeva u UEFA takmičenjima na kojem nemački klub nije zatresao mrežu rivala.

Zvezdin katanačo, po receptu sa Apeinskog poluostrva na kojem je Dejan Stanković proveo najveći deo igračke karijere, ispostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se kao nerešiva enigma za izabranike Sebastijana Henesa.

Nemci su od sezone 2017/18 do gostovanja u Beogradu odigrali 18 utakmica i u svakoj su pronalazili rupe u odbrani rivala. Na po dva meča igrači Hofenhajma uspevali su da matiraju golmane Liverpula, Brage, Ludogoreca, Bašakšehira, Šahtjora iz Donjecka, Mančester Sitija, Liona i Slovana, a pred nemačkim klubom nemoćna je bila i odbrana Genta (4:1).

Ipak, kraj impresivnoj seriji je došao pred crveno-belim utvrđenjem. Murinjovski, uz ogromnu pomoć briljantnog Milana Borjana, Stanković je stao na rep ofanzivi bundesligaša.

Šef satručnog štaba Crvene zvezde uspeo je ono što nije pošlo od ruke ni Jirgenu Klopu i Pepu Gvardioli. Iako su premijerligaški giganti predvođeni najboljim trenerima na svetu uspeli da po dva puta savladaju Hofenhajm, Liverpul u sezoni 2017/18 u okviru plej-ofa za Ligu šampiona (2:1, 4:2), a Mančester Siti godinu dana kasnije u grupnoj fazi elitnog takmičenja (2:1, 2:1), zagonetka kako stati na put ofanzivi Hofa ostala je nerešena do večeras. Do Stankovićevog katanca, imunog na nemački kalauz.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.