Stanković dirigovao prvim treningom Zvezde FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković "dirigovao" prvim treningom Zvezde FOTO/VIDEO

Visok intenzitet rada, velika energija i autoritet su reči koji na najbolji način opisuju prvi trening novog trenera Dejana Stankovića na pripremama u Pafosu.

Bez obzira na činjenicu što je ekipa stigla rano jutros na Kipar i da igrači nisu imali vremena za odmor, prvi trening na gradskom stadionu u Pafosu je bio intenzivan i raznovrstan.

Radilo se praktično 90 minuta, a igrači su zalaganjem pokazali koliko im je nedostajala lopta tokom zimske pauze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Treningu su pristupili sa mnogo energije, odrađujući sve što je pred njih postavljao novi šef struke. Stanković je, kao nekada na terenu, tako i sada kao trener dirigovao ekipom sa mnogo autoriteta i već sada se vidi da će imati izuzetno visoke zahteve.

Maksimalno će koristiti svaki minut treninga i ovde, ali i u Turskoj da pripremi tim i igru po svojim kriterijumima.

Odmah se videlo da je nekadašnji veliki fudbaler sa svojim stručnim štabom doneo novu energiju koja se osećala u vazduhu.

Igrači su bili maksimalno fokusirani, svaka vežba, svako trčanje odrađeno je na maksimalnom nivou. Objasnio je nekadašnji kapiten Crvene zevzde šta je cilj prvog treninga u Pafosu, a to nije bio samo "suv" rad bez lopte, naprotiv.

Iako je kondicija u prvom planu tokom ovog dela zimskih priprema, fokus će biti stavljen i na postavku zahteva igre.

Počelo se istezanjem i koje je poveo kondicioni trener Federiko Panonćini sa svojim saradnicima Ivanom Vučetićem, Nikolom Todorićem i Markom Vasiljevićem, a četvorica golmana su pod komandom Dušana Gašića imala svoj ritam.

Nedugo zatim, prešlo se na vežbe zagrevanja.

Uvodni rad je podrazumevao prevenciju i aktivaciju kao i vežbe mobilnosti koje su veoma bitne za ovu fazu priprema.

Posle toga se prešlo na tehničko-taktičke vežbe dodavanja uz istrčavanja oko zamišljenih rivala kroz aerobni režim rada.

Zatim je usledio rad na fazi poseda lopte kroz uvežbavanje tehnike dodavanja u sesijama.

Potom je usledilo istrčavanje uz ograničen broj dodira sa loptom i za kraj je ostavljeno istrčavanje od centra ka gol aut liniji pravovremenim dodavanjima.

Novi stručni štab striktno vodi računa o svim detaljima kako bi ekipa bila najspremnija za izazove koji je očekuju u drugom delu sezone.

"Bravo, momci! Idemo, još jače, brže, tako je", neretko je hvalio svoje pulene Dejan Stanković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.