Stanković: Bez problema sa Grcima

Izvor: B92, 05.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: "Bez problema sa Grcima"



Odbojkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Marko Samardžić izjavio je agenciji Beta da "plavi" nisu dozvolili Grcima da se razigraju, jer su sprečili njihovo najjače oružje - servis.

"Odigrali smo prva dva seta protiv Grčke zaista dobro. Nismo dozvolili Grcima da nametnu svoj ritam. Oni su treći set odigrali na sve ili ništa i zato je bilo neizvesno do kraja. Mislim da smo imali više koncentracije u najvažnijim momentima, ali i pomoć ove sjajne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << publike", rekao je Samardžić.

On je istakao da je svaka naredna utakmica najvažnija, pa tako i meč koji sledi sa Holandijom.

"Imamo dan odmora da napunimo baterije i da se spremimo za naredni susret", rekao je Samardžić.

Libero SCG ocenio je da "plavi" igraju sve bolje i ponovio da im je glavni cilj da se plasiraju na finalni turnir u Rimu i da tamo osvoje jednu od medalja.

Jedan od najboljih igrača Srbije i Crne Gore Ivan Miljković ocenio je da su "plavi" odlično odradili posao u prva tri dana.

"Prva dva seta smo dobili lako, a onda je Grčka preokrenula u trećem delu meča. Vodila je, ali na kraju smo smogli snage da preokrenemo rezultat. Mislim da je dobro da smo videli u kakvoj smo formi kada igramo sa protivnikom egal", rekao je Beti Miljković.

Korektor "plavih" je dodao da će ekipi mnogo značiti ovakva igra na finalnom turniru u Rimu.

"Porazom Francuza nama je olakšan posao za plasman u završnicu šampionata. Ipak, mi ćemo imati teškog protivnika u polufinalu i nadam se finalu", rekao je Miljković.

Reprezentativac SCG naglasio je i da je atmosera u dvorani sve bolja i izrazio nadu da će protiv Francuske biti, ako ne isto, onda bar slično kao u finalu Svetske lige protiv Brazila.

"Holanđani su se dosta dobro pokazali u pripremnim utakmicama, ali ne igraju tako na Evropskom prvenstvu. Nadam se da naša pobeda neće u narednom meču dolaziti u pitanje", rekao je Miljković.

Najmlađi reprezentativac Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu Dragan Stanković istakao je da su "plavi" odlično poznavali Grke i da su znali odakle im preti najveća opasnost.

"Nije bilo većih problema protiv Grka. Međutim, ne smemo da se opustimo uoči meča sa Holandijom. Španija je iznenadila Francusku i mi ne želimo da se i nama dogodi nešto takvo. Ukoliko pobedimo u narednom meču sigurno smo obezbedili mesto u polufinalu", rekao je Stanković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.